雨僑online搵銀 密賺七位數!

YY

未聽過雨僑 (Ava) 啲歌,都總會睇過佢啲片!

雨僑

在KOL(Key opinion leader)瘋狂崛起,風頭蓋藝人之時,早在出道做歌手前,Ava已有拍片放上網的習慣,可謂是元祖級KOL。N年前Ava已睇好online前景,拍片及透過網絡經營化妝品生意,為網上業務奠下基礎。





正當人人跟風想分一杯羮捧紅自己做KOL時,Ava已經發展到做online生意事頭婆。月前她在荃灣商廈租下逾千呎的辦公室,大搞網購之餘,更斥資達六位數字裝修整到靚作為拍片之用。其實Ava之前曾將產品放去連鎖店寄賣,但皮費極重,叫人吃不消,她說:「我唔想做一啲對霸權屈服嘅嘢,唔想做上架啦,因為上架費同連鎖店會要求嘅宣傳費都好高,過去5個月已經冇做上架產品,反而集中做online業務,仲殺出一條血路。」

雨僑

雨僑


早前Ava在辦公室舉行開放日,就吸引了不少OL到場幫襯,Ava還大送福袋,回饋顧客。除了經營網購賺錢外,今年Ava更接拍了超過10條網上廣告片,密密拍已淨袋七位數字落袋,相當和味。

雨僑

<延伸閱讀>朱千雪唔做花旦做才女 讀法律博士課程!


<延伸閱讀>給十年後的我!林依晨送給自己的三個願望

 

YOU MAY ALSO LIKE