男友注意!女生必Like情人節禮物

GG

情人節就快到,各位仍然對情人節禮物毫無頭緒嘅男友/老公,係時候睇睇Cosmo嘅編輯教你點樣揀禮物,以免你嘅另一半收到唔Like嘅情人節禮物而嬲嬲豬就唔好啦!女生們,亦係時候唔覺意share比佢睇喇!

情人節禮物idea 1:手袋

試問那位女生不愛包?男生們記住以下品牌如Chanel、Valentino、Fendi、PradaMiu Miu等,基本上女生對這些品牌的任何款式都難以抗拒!

情人節禮物

軍綠色手袋 Chanel

情人節禮物情人節禮物
 

手袋 $17,900, 毛毛球 $5,100 Both from Fendi

情人節禮物情人節禮物

 

紅色手袋$4,390 Marc Jacobs, 粉紅色手袋$5,100 Miu Miu

  情人節禮物idea 2:銀包

銀包是非常實用的隨身物,而且容易變得殘舊,所以女生們絕對樂意收到新銀包作情人節禮物!不過男生得要留意一下另一半對間格和size的喜好。 

情人節禮物

啡色銀包$6,150 Louis Vuitton

 

情人節禮物 

粉紅色銀包$1,000 Longchamp 

 

情人節禮物 

黑紅色銀包Kate Spade 

 

 情人節禮物idea 3:首飾

很多女生都喜歡佩戴首飾,如果首飾設計更低調地反映男方嘅愛意,另一半就更加感覺sweet到漏。男生要觀察對方平時多帶那款首飾,例如耳環、頸鏈、手鏈還是戒指?再按照她的風格選擇款式,例如是簡約風?少女風? 

 

 粉紅色手鏈及串飾 Pandora

情人節禮物

純銀頸鏈$6,100 Tiffany & Co

情人節禮物

水晶頸鏈$1,140 Swarovski

 

情人節禮物idea 4:鑽石

這可以說是女生終極不能抗拒的情人節禮物,不過你倆走到那個階段才送鑽石也是一個學問,因為鑽石當中多包含了一種承諾,送過鑽石後,小編包保你們的感情能更能進一步!

情人節禮物

白金鑽石戒指$23,500 Dior

情人節禮物

白金鑽石手鐲$21,300 Louis Vuitton

 情人節禮物

粉紅色鑽石頸鏈$14,000 Chaumet

 

情人節禮物idea 5:花

好多女仔個口都話唔鐘意收花,但係其實10個有9個都係口是心非,一道鬧但係又一道收!所以送花呢個驚喜久唔久都係唔少得。不過提提男生們,你送咩款嘅花都代表住你嘅個人品味,所以切忌「求其」,例如玫瑰襯滿天星呢種咁out嘅配搭就萬萬不能。

 

情人節禮物

鮮花禮盒 $2,680 agnès b

情人節禮物

花束 Armani Flori

總結,男人平時要多留意女生的配搭喜好,約會時不要只顧滑手機,就算選了對的禮物,也花點心思在送禮的方法,例如親自包裝及寫下你的心意,最重要就是surprise!

YOU MAY ALSO LIKE