小情小趣!盤點同居情侶最愛做的8件事

Lily

同居是可怕、尷尬和愉快。 同室而居的新生活裡,情侶自有值得學習之處。要建立甜蜜關係不需要豪花三四十萬做場大龍鳳,而是透過最簡單不過的小情趣慢慢經營。你又做過嗎?

<<同居前要知的事>>同居前你跟他要SORT OUT的4大問題

1. 今天不回家

咩話?又話同居但又唔返屋企?所以話情趣的東西你識條鐵咩。日日返工等放工,生活已經變成default的模式,實在太悶啦。扭轉悶局偶然星期五和六放縱一下,放工或放假時一起出外宵夜、飲野或者通宵K,累了便在附近酒店過一晚,好好感受carefree的感覺。

<<了解更多>>就是喜歡你夠怪!9項小事證明你們襯到絕

2. 養隻毛小孩

共同飼養動物其實係愛情儲蓄,以另類的方式組織一個家庭,從照顧小生命當中以較輕鬆和純真的手法為關係注入愛和責任。

 <<閱讀更多>>6個SIGNS話你知:佢冇心同你結婚

3. I'll be Your papa-paparazzi

好似Follow Me的男女主角咁,由男朋友化身女友的專業攝影師,利用另類的角度扭轉平凡的男女生活。而且從相片當中仲可以了解到對方眼中的自己,相比收到咩鑽石戒子、名牌包包更有價值。


4. 共用衣櫃

俗語話呀嫲衣櫥係一個寶藏,其實更多女生渴望得到一個男友衣櫥,男裝恤衫、毛衣、牛仔褲通通都是百搭的fashion item。「偷著」男友衣服的感覺十分爽,boyfriend style的系列永遠營造不到這個效果!


5. 為對方擠暗瘡

當感情的舒適度達到高位水平,可謂百毒不侵唔怕污穢,為對方擠暗瘡更是同居的最大娛樂之一,絕對冇呃你。

6. 鬥無賴

一齊瞓到天光,重點係邊個先起身就邊個買早餐,喜歡在對方面前鬥懶惰、鬥無賴是角力遊戲的趣味和愛侶的小玩意。

7. 同聲同氣

異口同聲簡直就像魔術一樣神奇,冇一定的相處時間和默契都做唔到神級的同步。簡單來說,就是擁有類近的思維,相處時潛移默化地我影響你、你影響我,最後發現我成為另一個你、你成為另一個我。

8. 一齊睇AV

兩個人共處一室會做甚麼?你懂的.jpg

YOU MAY ALSO LIKE