假如你的他已有另一半,以下 3 項你要注意

當你愛上一個人,但發現原來佢已經有另一半,呢個時候選擇繼續愛,就會成為破壞人地既小三,選擇唔愛,又真心鍾意呢個男人,唔捨得離開。好煩惱,到底點樣做先好?

 love triangle

為了愛情的你,請了解男人出軌既心態。

如果是因為新鮮感的話,你要明白,佢愛既並不是你,而係愛情新鮮既刺激感。如果一個男人真心愛妳,一定會比名份你,因此會選擇同女朋友分手。

分手會傷害到佢另一半的話,完全係 bullshit,咁就唔怕傷害到你?要你繼續係暗角做眾人唾棄的第三者?

所以當一個有女友男人愛上你,係拍拖之前,你一定要要求佢分手。因為愛情,容不下三個人。 如果佢百般藉口唔肯分手的話,咁答案已經好清楚啦。

 mistress

如果對方有老婆,立即遠離。 

呢個情況同有女朋友唔同。如果呢個男人因為你而選擇離婚,佢都有可能有日為其他女人同你離婚。結婚是一輩子的承諾,呢個男人曾經係對方面前答應過愛佢一生一世,無論任何情況都不離不棄。咁依家係咩情況?

出軌證明呢個男人講既承諾並唔可信,連結婚咁大既承諾都可以打破,咁呢個人講既嘢有幾成可以相信?仲點值得你美好既青春做押注?愛都無用,只能說 timing 唔啱、有緣無份啦。

 mistress

如果單純是為了錢的話,你要注意。

有些女人會因爲錢,或者跟住呢個男人有得食好住好而選擇做小三,每個人既道德關口都不一樣,如果覺得被包養無問題既,就千萬唔好幫呢個男人慳。

反正佢係為新鮮感你係為生活,睇下邊個先消耗完對方然後瀟灑離場啦。當然,他日你假使真係遇到真愛,而男朋友知道你有一段咁既感情史既時候,你又承唔承受到呢個將來的後果呢?

 

《延伸閱讀》當一對戀人,太多違心話的時候

《延伸閱讀》而家我地咩關係?感情糾纏不清時先要問清自己的3個問題

YOU MAY ALSO LIKE