睇得又搽得!限量妝物入手

by 柯德莉

每逢出糧,我都會給自己一天瘋狂Shopping Day,以有限的Budget盡情買一些自己喜歡的東西。最近發現不少品牌推出了新一系列的賣相十分可愛的限量妝物,看來今個月的Budget只好全都進貢到它們身上!

Jill Stuart情迷喱士
如果你係喱士、公主系的粉絲,Jill Stuart的Summer Dress Collection會令你唔捨得放手,以喱士裙為靈感將粉盒包裝成Summer Dress,內有眼影組合或唇彩組合兩款選擇。

JILL STUART Lip Color Palette HK$350
JILL STUART Eye Color Palette HK$420

同場加映Body Jelly和保濕噴霧,包裝同樣可愛。

 

Paul & Joe玩味彩妝
另一個人見人愛的品牌非Paul & Joe莫屬,珍珠透亮妝前調色隔離霜好似糖果咁繽紛,沒有想過彩妝產品都可以咁有玩味。另外新出的粉餅含天然泡沫鮮奶,塗上面就好似餵肌膚飲牛奶咁保濕!

珍珠透亮妝前調色隔離霜 HK$320
清透防曬粉餅 SPF20 PA++ HK$450

Anna Siu愛心粉底
將粉底液容器設計到好似香水瓶咁精美,再加上帶有玫瑰花香的粉底液和底霜,既遮瑕又保濕。

魔法肌密防曬粉底液  SPF 20 PA++ HK$335/30ml 
魔法肌密防曬飾顏乳  SPF 30 PA++ HK$250/30ml  
魔法肌密防曬智慧蜜粉SPF16 PA++ HK$240/3g  (粉盒 HK$120)

LOAD MORE