Party Look 變髮

by 柯德莉

個人覺得去Party,最難諗的是髮型問題,既唔想個髮型太普通,又唔想太Over,有時真係毫無頭緒。12月到了,佳節梗係要「恤」個靚髮示人,COSMO與你分享今季大熱Party Looks,等你參考參考!

現代性感的派對造型感覺輕鬆,不需要太隆重的感覺。

啡色系將成為假期的大熱之選,焦糖啡、紫啡和深啡色都是今季女士們髮色潮流選擇,讓人憶起巴洛克時期威尼斯風格。另外溫啡色系、紅木色及紅酒色都十分貼合節日季節。

覺得啡色略為普通,喜歡髮色淺一點的女士,可以選擇金色為主調,金中帶啡,一樣咁有型。

髮型方面,繼續走復古路線,十分著重髮型的Shape,例如捲度明顯的曲髮或很蓬鬆的髮型,再加Hair Accessories已經打造到Vintage Style。

L'Oréal ProfessionnelParty Look (hairstylist: Kim Robinson @ kimrobinson)

LOAD MORE