編輯分享:超relax!Lush Spa全身按摩療程

by Karen C.

幾年前曾到訪位於東京嘅Lush Spa,一直念念不忘嗰種好relax嘅感覺,期待已久,終於等到香港引入。早前就有機會去試做treatment,只能講句「太舒服了」!想知更多Lush Spa嘅環境,可以重溫:身心放鬆!LUSH水療中心正式登陸香港 

今次我揀嘅treatment係”The Good Hour”,係一個採用深度按摩嘅全身療程,透過定點按摩來放鬆肌肉緊張。

LUSH, LUSH SPA, 全身按摩

療程之前,按摩師會先做一個簡單嘅咨詢,亦會俾我選擇想要用邊種香味嘅按摩梘。一入房,已經非常昏暗,只有一點點嘅綠光及淡淡香氣,床上放上暖墊,非常舒適。

我平日經常對住電腦工作,又成日行路,所以肩頸及小腿位置比較累,事前亦有告知按摩師,所以佢都有重點幫我按鬆呢兩個部位。過程實在非常舒服,完成後,感覺自己成身鬆晒!

LUSH, LUSH SPA, 全身按摩

換好衫之後,按摩師已準備好一杯熱茶,另外亦可食返幾塊牛油曲奇,味道不錯。

LUSH, LUSH SPA, 全身按摩

而且裝修太靚,有種坐喺「英式小屋」內relax緊嘅感覺,令人唔捨得離開!

The Good Hour HK$1,450/70分鐘

地址:中環擺花街21號Soho Square
預約電話:3915 0638

<<BEAUTY Gossip>>當CHANEL珍珠鏈化成粉餅……

LOAD MORE