編輯分享:冬季限定!沐蘭「有機花研玫瑰密集抗皺面部護理」

by Karen C.

沐蘭, 面部護理, facial, 編輯分享, 冬日護膚, 有機花研玫瑰密集抗皺面部護理

冬天天氣乾燥,想皮膚保持嫩滑,緊係要做facial保養一下!不妨試試沐蘭嘅秋冬限定「有機花研玫瑰密集抗皺面部護理」,小編早前試做咗,即時美肌功效明顯呢!

「有機花研玫瑰密集抗皺面部護理」採用德國天然護膚品牌Dr. Spiller的有機系列,以阿爾卑斯山脈嘅高山玫瑰為基調,配合其他珍罕山脈植物,如龍膽草及雪絨草等,達致美白、抗氧化、保濕等多重功效。

先睇睇面部護理步驟:

1. 利用有機玫瑰花浸泡出花水,放入蒸汽機中進行蒸面,加強滲透,集中補水。
2. 使用含高山玫瑰的面霜,以沐蘭獨家面部穴位按摩手法撫按及提升面部輪廓,按摩的熱力有助花草精華滲透至肌膚底層,淡化憔悴。
3. 塗上鎮靜面膜及軟膜的同時,再使用玫瑰花包熱敷雙眼,陣陣怡人花香能驅走疲憊。
4. 完成療程後,再慢慢以花茶/薑茶暖身,達致內外的滋潤效。

下頁睇小編試做後感想!

全程非常舒適,蒸面後更有輕微幫我針清,美容師手勢唔錯,之後嘅面部按摩部分感覺舒服!敷上面膜及軟膜時,聞住陣陣玫瑰花香,非常relax,同時美容師為我作頭部及肩頸按摩,真心覺得放工後有人按兩下實在太舒暢!按咗一陣美容師就離開房間,等我繼續敷mask,喺呢個時候,個人太放鬆,我真係瞓着咗。

沐蘭, 面部護理, facial, 編輯分享, 冬日護膚, 有機花研玫瑰密集抗皺面部護理

完成後,就可以入返更衣室換衫,我就揀咗飲熱薏米水,更附上幾粒薑糖。

是次facial即時效果明顯,膚色變得均勻亮白,而且皮膚滋潤得嚟唔會立(以前試過某啲facial潤到感覺好油膩),第二朝起身都仲keep到效果,皮膚真係白淨咗!

有機花研玫瑰密集抗皺面部護理   $1,680/75 mins  

沐蘭 Mu-Lan Spa
香港中環皇后大道中70號卡佛大廈5樓506-09號鋪                               
九龍尖沙咀海港城世界商業中心9樓910-913室         

<<閱讀更多>>投入春日花花世界!PAUL & JOE限量彩妝系列

LOAD MORE