好Sweet!5個簡單觸碰製造親暱感

by Text: juju,edited by韋寶

兩性關係, 愛情, 男朋友, 女朋友

情侶間多啲攬攬摸摸可以有助你哋喺不知不覺間增進感情!摸,唔一定色情嘅,有好多方法都好pure,又可以時刻製造親暱感,隨時仲可以搵返初戀嘅感覺添!

1.排排瞓時:

用手替對方按摩頭部,特別是耳後側、眉頭與鼻樑交界的位置,可以令對方放鬆地感受你的溫柔!

兩性關係, 愛情, 男朋友, 女朋友

2.擁抱時:

用手指替對方撥頭髮,或者將手指穿過對方嘅頭髮,好似幫佢梳頭咁,咁樣可以表達你心底裏嘅愛惜之情。

3.在家時:

玩下掟枕頭或掟cushion,就好似細路仔咁,同時都有減壓作用㗎!

兩性關係, 愛情, 男朋友, 女朋友,男女關係,貼士

4.在家時:

當佢用緊電腦時,從後擁抱他 / 她,然後輕吻對方的面頰,說:「我好想抱下你,攬住你好舒服。」

5.排排坐時:

可以錫額頭,半起身靠向佢鍚啖額頭,通常對方嘅本能反應都會合埋眼去感受!

兩性關係, 愛情, 男朋友, 女朋友,男女關係,貼士

6.傾偈時:

講悄悄話時,用雙手托住對方塊面,感覺會更溫馨。(呢啲動作當然唔好喺責備佢時用啦!)又或者好似有秘密要講咁細細聲喺耳邊講,一句普通嘅「我好鍾意你」已經變得好有感染力!

其他文章推介:燃點激情!接吻技巧大公開

LOAD MORE