壁咚以外,令人心動的5個動作!

by 韋寶

每次睇韓劇,每當女主角被男主角壁咚時,真係隔住個mon都會感受到嗰種心動嘅感覺。但其實除咗壁咚以外,現實中有唔少情境都會令女生有心動嘅感覺架!

壁咚, 她很漂亮, 我的少女時代, 愛情, 男女關係, 兩性關係壁咚, 她很漂亮, 我的少女時代, 愛情, 男女關係, 兩性關係
圖片來源:《我很漂亮》片段截圖

1.喺海旁/一啲好大風嘅地方,佢知你凍,就用自己着住嗰件褸包實你,就好似韓劇《我很漂亮》喺海旁嗰一幕咁。

壁咚, 她很漂亮, 我的少女時代

2.喺車廂好多人嘅時候,有人突然退後,跟住你身旁的他一手推住向後退嗰個人,並同佢講:「小心,後面有人。」

3.喺爆多人嘅車廂入面,佢攬到你實一實,而且用手幫你擋住啲人,務求令你唔會俾人撞到/掂到你。

壁咚, 她很漂亮, 我的少女時代

4.好似電影《我的少女時代》入面,林真心差啲俾車撞倒,徐太宇即刻一手攬返佢埋自己度。

5.搭山頂纜車嗰時,架車上/落斜嗰陣,你電話響起,佢驚你跌,一手托住你背脊。

LOAD MORE