那些年,你我都愛過的4類男同學!

by Text: 韋寶


那些年……記得讀中學嘅時候,有4類男同學係最受女生歡迎嘅,當中有啲都係小編愛過嘅類型呀!(害羞)

1. 品學兼優男

風度翩翩、文質彬彬,讀書好叻嘅男同學,仲有一班fans。呢類品學兼優男有啲仲可能係班長 / prefect嚟,唔少乖乖女類型嘅女同學,都暗戀呢種男生架。
 

中學, 那些年, 男同學, 愛情, 男女關係,那些年我愛過的男孩,我的少女時代

2. 成績最差嘅不羈男

同第一類嘅男生係一個極端嚟,呢類老師眼中嘅壞學生,小編嗰時都愛過架!
我仲記得,那個他成日駁老師嘴、功課交唔足又鍾意犯校規gel行個頭,而且最低分嗰幾個一定有佢份。無計啦,無論係邊個年齡層嘅壞男人都係好有market,你懂的!

中學, 那些年, 男同學

3. 學長

 
比你高幾form嘅學長,識得照顧人之餘,比起同齡嘅男生亦成熟穩重得多。如何可以不愛他?

中學, 那些年, 男同學, 愛情, 男女關係,那些年我愛過的男孩,我的少女時代

4. 運動健將

 
籃球隊、足球隊、田徑隊等運動型嘅陽光男孩,喺陸運會上嘅英姿,真係迷倒唔少女同學架!
 
唔知你睇完之後,有否想起哪個他呢?(笑)
LOAD MORE