Starbucks冬日新品上市!

by Cynthia

每次見到Starbucks推出新飲品都會想試吓,今次佢哋特別推出兩款非常適合冬天嘅咖啡,分別有特濃野莓松露朱古力咖啡(粉紅色cream好靚啊!)同栗香脆糖鮮奶咖啡,啱晒好鍾意野莓同栗子嘅我!
 
冬天仲有幾款限量食品,好似有3款有機燕麥脆片─經典馥莓麥片、朱古力脆麥片及雜果脆麥片,買嚟放公司當早餐一流!仲有香橙焙茶鬆餅、栗子朱古力鬆餅、啤梨雲呢拿乳酪杯等,款款都好吸引。
 
不得不提係Starbucks同紐約時尚品牌alice + olivia合作推出嘅限量版咖啡杯同星巴克卡,採用黑白色作主調,再加入具標誌性嘅「Stace Face」圖案,型格得嚟又好可愛!
 
特濃野莓松露朱古力咖啡
中: $41、大: $44、特大: $47
 
以經典星巴克朱古力咖啡作藍本,這杯創新變奏體現了特濃咖啡與野莓果香的結合。充滿野莓氣息的鮮忌廉不單帶迷人的粉紅色調,面層更被一圈圈松露朱古力特濃咖啡醬環繞,將新春獨有的色香味調配至完美。
栗香脆糖鮮奶咖啡
中: $39 大: $42 特大: $45
 
這款全新冬日飲品將經典特濃咖啡、新鮮蒸煮牛奶及烘烤栗子飄香融合,頂層的鮮忌廉覆滿風味濃郁的栗子醬與甜香脆糖。
經典馥莓麥片 / 朱古力脆麥片 / 雜果脆麥片  $25
alice + olivia x Starbucks
咖啡杯 $230
星巴克卡首次啟用的最低儲值金額為$50
 
星巴克與紐約時尚品牌alice + olivia合作推出的限量版咖啡杯及星巴克卡延續品牌的一貫風格採用黑白色作主調,並加入具標誌性的「Stace Face」圖案,俏皮而不失優雅。

 

LOAD MORE