大腿瘀黑煩惱

by Miss Sex

Dear Miss Sex,

我唔知道其他女仔的大腿內側會唔會都有瘀黑,我大腿內側變得好黑!到我同男朋友sex嗰時都好無自信,好怕俾佢見到。

唔知有沒有一啲product可以去除大腿內側的瘀黑呢?

Thanks!

Love,
Crystal

Dear Self-conscious Crystal,

Miss Sex不清楚你所講的瘀黑有幾黑或者變黑情況如何,大腿內側皮膚比其他地方深色,大都屬正常的。當中體重過重,或經常穿不透氣緊身衣物的女生,情況可能較為明顯,因皮膚經常受磨擦、有汗水積聚,都有機會令色素變深。

想紓緩情況應多穿透氣鬆身的衣物,另要注要護理肌膚,平日沖完涼,清潔好大腿內側後,記緊抹乾肌膚,塗搽性質溫和的潤膚乳;也可以間中做磨砂,加快肌膚更新。有些人還會選擇敷美白mask或漂白肌膚,但Miss Sex不會推介任何產品,因為搞咁多嘢先換來少少自信,仲要男人唔多覺,實在有違成本效益。

無錯,男人並不會那麼小心眼去在意大腿那塊皮是甚麼顏色的。色字當前,他狗衝都來不及,眼中只看到他有福消受的美麗胴體(that is you of course!)。在他眼中,他心愛而且願意裸露他眼前的女人,所有部分都是美的。

你說怕他見到你的瘀黑大脾,Miss Sex敢說,佢乜都睇唔到,因為佢對眼正忙着留意你的反應:你覺得舒服嗎?如果咁咁咁,你會點反應?你就快有高潮嗎?

如果你想sex嗰時多啲自信,反而要响呢啲地方用力,明嗎?

Love,
Miss Sex

**如果你有任何關於Sex嘅問題,都歡迎email到editorial@cosmogirl.com.hk (subject: Miss Sex),等Miss Sex為你解答。  

LOAD MORE