編輯試食:韓珍八色五花肉BBQ!

by Karen C.

新開張無耐嘅韓珍有提供八色五花肉BBQ套餐,唔使飛去韓國都可以食到,今次就等CG!編輯為大家試食!

店名:韓珍 HANCHAM Korean BBQ Restaurant

環境:★★★★☆

環境夠晒寬敞,每張檯之間都有距離感,唔會好迫,坐得幾舒服。

食物:★★★☆☆

每個人都會有一盆前菜,望落係幾豐富,不過沙律菜唔夠新鮮,而且隻炸雞翼唔熱,失望。

八色五花肉8種套餐HK$500
味道(由下至上):原味/人蔘/紅酒/綠茶/香草/咖哩/大醬/辣椒醬

除咗綠茶、香草同咖哩味係食得出之外,其他味都唔特出,食唔到所謂嘅味道。而味道最特出嘅係香草同咖哩味,好明顯食到,而綠茶味就有啲淡,不過勉強都叫食得出。



有三款醬料用嚟伴燒肉食,不過餐廳無提供生菜去俾客人包住燒肉食,略嫌有點不足。

水冷麵 HK$35

價錢方面係幾抵食,不過味道就一般,無乜特別。

服務:★☆☆☆☆
唔知係咪因為新開張嘅關係,服務的確有待改善。
1)  店員唔夠主動,成張檯都擺滿嘢,但唔會去收啲無嘢嘅碟,搞到張檯好迫又無位擺新到嘅食物。
2)  店員甚少幫手燒烤,就算會幫手都顯得唔夠熟手,竟然用一個夾過生肉嘅夾順手夾埋燒熟咗嘅肉。

其他:
除咗八色五花肉套餐外,燒肉價錢每碟HK$130至HK$230不等,價錢可接受。而另外亦有其他韓式料理,價錢亦好相宜。

韓珍 HANCHAM Korean BBQ Restaurant
價錢:人均消費約$200-$300
地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
電話:3105 2301

LOAD MORE