6大乞人憎「重色輕友」行為!

By COSMO

同男友拍拖好sweet,朋友都會戥你開心,但太過有異性無人性,就會令班fd好心淡!以下係幾個大忌:

故作神秘:有約會就有約會,坦白無妨,無謂喺朋友面前懶神秘,死口唔認去唔到聚會係因為拍拖。

忽然失蹤:平時聚會都會到,但一拍咗拖就玩失蹤,朋友約你唔去,打電話俾你又唔覆,都係好傷友誼嘅行為。

準時報到:同fd出去,次次到時到候就要走,一係就食餐飯都要打電話報到10次,人在心不在,會令啲fd好無癮。

連體嬰:自從拍咗拖之後,每次約出嚟都要帶埋男友,搞到成班姊妹唔可以暢所欲言,兩個人太親密仲令到成班fd似搭檯多啲。更過分者甚至無事前通知朋友男友會出現,會令朋友覺得你唔多尊佢哋。

問准意見:朋友提議啲乜,都話要問過男友先,未經批准就乜決定都唔做得。

他他他:同fd傾偈,十句有九句都係關於男友,其實會令人哋聽到好煩。

CG! Tips

生活分為好多部分,家人、朋友、男友、學業、事業缺一不可,要學識平衡,唔好過分「重色輕友」而令自己無咗班fd啊!

LOAD MORE