甜蜜心意!情人節朱古力精選

by Cynthia

十個女生有九個都愛朱古力,所以CG!特別精選唔同品牌嘅情人節朱古力,陪大家過一個甜蜜蜜嘅2月!

Bvlgari 情人節朱古力

之前有講過海港城有個Chocolate Trail「情.尋朱古力」活動,當中BVLGARI嘅IL CIOCCOLATO朱古力pop-up store都一樣有推出情人節朱古力!一套2粒嘅朱古力以佛羅倫斯和京都兩個最浪漫嘅城市為靈感,紙盒係和京都嘅和紙製作,而朱古力就加入咗佛羅倫斯所在地托斯卡納嘅成分,加倍甜蜜!

Lui(給他的,藍色):從托斯卡納, 佛羅倫斯所在地來的Vin Santo 酒和乾無花果與苦巧克力
Lei(給她的,粉紅色):來自托斯卡納的蜜糖,白芸豆和榛子與苦巧克力

價錢:$290
售賣點:海港城港威商場地下

agnès b. DÉLICES嘅手造朱古力一向都又靚又好味,今次情人節除咗有幾款限定口味之外,仲有連埋可愛b免嘅套裝,用嚟造送禮就最啱。

b. Cupid甜心法式夾心朱古力禮盒 $300

agnès b. DÉLICES特別為情人節推出限定口味嘅手製情人節朱古力,分別有蜜糖野草莓脆脆牛奶朱古力、榛子姜都亞開心果黑朱古力及開心果脆糖黑朱古力

Sweet Dolly b. Lapin朱古力套裝 $390

套裝包括一盒100克草莓黑朱古力,以心型的鐵盒盛載,加上限定Sweet Dolly b. Lapin公仔,好可愛啊 !

b. Lapin吊飾雜錦朱古力禮盒 $450
 
 
禮盒包括兩片心型片裝黑朱古力,有機藍莓朱古力,以及全新推出的心型焦糖黑朱古力,心型的禮盒包裝更繫上精美的b. Lapin吊飾,為甜蜜的滋味之選。
 
 

來自法國嘅朱古力名店Jean-Paul Hévin,除咗有佢哋最出名嘅朱古力之外,亦有macaron套裝,夠晒甜蜜。

(左) Jean-Paul Hévin 情人節限定版盒裝雜錦夾心朱古力 $218

以刻有紅色字樣的精美銀色禮盒包裝,內有全部9款獨家口味及賣相夾心朱古力

(右) Jean-Paul Hévin「巴黎最佳法式杏仁餅」禮盒10件裝 $268

 

Jean-Paul Hévin「熱情的心禮盒」:

- 招牌杏仁朱古力及2支朱古力棒棒糖 $478
- 黑朱古力珍珠、2顆夾心朱古力及2支法式朱古力棒棒磚 $368

售賣點:
香港中環擺花街13號
九龍尖沙咀海港城海洋中心212店

上年先登陸香港嘅Pierre Hermé Paris首次喺香港推出情人節產品,朱古力嵌咗個心形圖案,好靚。而佢哋最受歡迎嘅macaron,亦推出由法國藝術家設計嘅限量禮盒,設計可愛又佻皮!

Pierre Hermé Paris 情人節「心印」朱古力 (9件裝禮盒,$195)

Pierre Hermé Paris 特別創作「心印」朱古力系列,精選雲呢拿軟心朱古力、熱情果牛奶朱古力及Ispahan 軟心朱古力,表面鑲嵌以別緻的心形朱古力做點綴。

Pierre Hermé Paris 法式小圓餅情人節禮盒

由法國藝術家Soledad Bravi 擔綱設計的3款情人節禮盒,Soledad Bravi是Pierre Hermé最欣賞的藝術家,禮盒設計優雅又不失俏皮,盛載着美味誘人的法式小圓餅,有大小不同的3款包裝選擇。

3件裝 $105
6件裝 $185
12件裝免費附贈盒套

售賣點:
中環國際金融中心商場1樓1019C號鋪
尖沙咀海港城港威商場二階2410號舖

講到朱古力又點少得GODIVA?今年佢哋嘅限量禮盒由來自巴黎嘅中德混血藝術家Nathalie Lété 設計,以花朵同動物為主題嘅手繪,色彩繽紛又有童話感覺。當然GODIVA都繼續有每年都好受歡迎嘅熊仔套裝同可以tailor-made寫名嘅士多啤梨朱古力

NATHALIE LÉTÉ X GODIVA 2014 情人節限量版朱古力禮盒

Lété設計的禮盒色彩繽紛,精緻的蕾絲襯底配以Lété手繪的蜂鳥、小貓、蝴蝶、花、心形等圖案,以民間藝術的手法表達出愛的感覺。

情人節朱古力禮盒8顆裝 $215

情人節朱古力心形禮盒11顆裝 $395

GODIVA其他情人節朱古力

情人節小熊連5顆裝朱古力禮盒 $410

可愛的小熊帶着載有5顆精選情人節限量朱古力的禮盒,是值得珍貴收藏的情人節禮物。

GODIVA 2014 情人節手製朱古力草莓 $80 (2顆裝 )

在手製的草莓巧克力上刻上你和戀人的名字,需於2月7日前預定,並在2月13或14日到指定專門店取貨。

前排先喺香港落戶嘅日本品牌YOKU MOKI,都有推出情人節產品。雖然品牌最出名係蛋卷,但其實佢嘅朱古力曲奇都一樣好味,今次為情人節特別推出嘅朱古力曲奇禮物都好吸引啊!

YOKU MOKU 心心雙印朱古力曲奇禮盒 $110

小巧精緻的心型朱古力禮盒,內有香濃的朱古力及鬆脆的曲奇,加上YOKU MOKU特別為情人節製作的「心心相印」造型,令人一試難忘。

售賣點:
中環國際金融中心商場3樓3022A舖
尖沙咀海港城港威大廈3樓10號舖
銅鑼灣SOGO地庫二層
港鐵紅磡站G7號舖

想買啲靚靚哋嘅朱古力送俾朋友嘅話,馬莎呢個朱古力棒棒都係唔錯嘅選擇!

Marks and Spencer 情人節牛奶朱古力棒棒 $26/30g

比利時皇家御用朱古力品牌Leonidas,除咗推出4款限定口味朱古力,亦為情人節推出紅噹噹嘅禮盒,非常應節。
 
 

Leonidas情人節限定朱古力 $98/100g

4款心形的情人節限定朱古力,包括黑朱古力配上清香檸檬餡心以及白朱古力配上甘香西柚餡、牛奶朱古力包着雲呢拿餡、紅桑子朱古力

Leonidas Speak Your Love 說得出的愛 $380 (12粒裝)

禮盒內含從比利時新鮮空運到港的精選朱古力,禮盒繫上桃紅色蝴蝶結並以玫瑰花作裝飾。

LOAD MORE