So fresh!Melvita柑橘&玫瑰沐浴啫喱

by TEXT : 韋寶

如果你有睇過「最啱夏天!8款花果味美容產品測試報告」,都會知道我好鍾意喺夏天用一啲花果香嘅產品,所以一見到Melvita新推出嘅4款果味同花味嘅沐浴產品,就急不及待要話俾大家知啦!

呢4款產品全部都無人造香料及苯甲酸酯(Parabens)等有害防腐劑,更沒有SLS、SLES等化學起泡劑,成分溫和,不含肥皂成分,好貼近人體皮膚嘅酸鹼值架!
左起:
有機柑橘活力身體磨砂($180/150ml)、有機柑橘活力沐浴啫喱($160/200ml)
以來自意大利、摩洛哥等地的香橙、檸檬及甜柑等水果及果皮嚟調製,所以配方蘊含豐富維他命,具有促進皮膚更生嘅功效!而磨砂沐浴啫喱更以橙皮粒粒及有機黃糖做磨砂啊!
 
有機果園溫和沐浴啫喱 $160/200ml
將來自法國普羅旺斯及德龍省盛產的有機蜜桃、杏桃及油桃,榨取成精華並注入配方。
 
有機玫瑰花瓣沐浴啫喱 $160/200ml
匯集伊朗及法國等地多種有機玫瑰,因此配方蘊含多種矜貴的有機玫瑰成分,如大馬士革玫瑰花水、千葉玫瑰花液和高山玫瑰精華。
 
LOAD MORE