還應繼續做小三嗎?

By COSMO

Dear Joven:

我同X先生一齊差唔多四個月啦,我哋喺澳洲識嘅,亦喺澳洲開始。
識佢之前我已經知佢有女朋友(A小姐),我知唔應該做小三,我亦多次想離開佢,但一次又一次俾X先生哄返。

佢話唔想傷害A小姐,話想等A小姐專心讀好啲書,等grad先分手,所以我哋每星期只見面一次,而我都做咗四個月小三。

X先生對我好好,比A小姐還要好,但借來嘅幸福始終要還,因為我grad 所以要返HK,而X先生強調叫我返HK等佢,X先生話grad一定會返HK。

我返到嚟HK,X先生會經常WhatsApp,或者SKYPE找我,佢仲專登sem break飛嚟HK搵我,個一刻真係感動,無想過佢會飛過嚟,X先生仲決定stay一個月,等我可以陪佢過生日。

但,我亦知A小姐將會來HK陪X先生過生日,俾X先生一個驚喜。
呢一刻我發現,呢個男人永遠都唔會屬於我。

畢竟X先生無呃過我,我亦知我很愛他,但我應該再等下去,再等多4個月,
等A小姐grad,睇下佢地會唔會分手再決定……
還是現在就狠心離開呢?

navy

天真的navy:

首先,我想了解一下你對「對你好好」的解釋是甚麼。

對你好,會讓你當小三? 同一時間,如果對A小姐好,又怎會發展另一段關係?

所以他究竟是對自己好?還是對你兩位傻女好?

CG!們,如果你在生活上遇到甚麼疑難,包括工作、愛情、人際關係,總之生活上的任何事情,都歡迎e-mail到editorial@cosmogirl.com.hk 跟我分享及討論啊!:)(Subject: ask joven)

歡迎加入Joven Love  ♥  Life Coaching Fan page

Joven's Blog - 30 Minute Love Affair

Love

LOAD MORE