7個男友出軌先兆!

By COSMO

就算佢口口聲聲話無對唔住你,最穩陣嘅方法,都係觀察佢嘅實際行動!
 
1.神秘失蹤:喺平時佢會出現嘅時間,連影都無埋,而且失蹤頻率非常之高。遇到過時過節,他會喺最唔適合、最古怪的時候現身,例如情人節約你食早餐。 
 
2.答案模糊:你問佢去咗邊,佢只會籠統咁答:「同同事食飯囉!」對於同邊個人一齊、去邊度食、食咗咩等細節隻字不提,令你聽完好似無聽咁。 


 
3.突然轉性:以前死氣沉沉,而家就容光煥發,成個人好似充滿能量咁,仲突然對你好好,又送花又送手袋,佢咁做,無非係想分散你嘅注意力;如果佢以前好錫你,而家就對你冷冷淡淡,亦有可能是他出去偷情嘅徵兆。 
 
4.奇怪來電:佢嘅電話會出現古怪來電/message。電話一響,他就表現緊張,神神秘秘,或者成日要行埋一邊傾。 


 
5.時間表大執位:佢可能會比平日早出門口,遲返屋企,出去食lunch都食成三粒鐘。一向死唔OT嘅佢,突然好搏命加班。 
 
6.神秘新相識/嗜好:他透露自己識咗班新朋友,要出去應酬,但又唔俾你同班新相識見面。又或者無端端話報咗個興趣班,每星期有兩日都要上堂。


 
7.仇視「同行」:當喺電視、電影看到男人偷食嘅情節,佢就變得好激動,例如勁鬧個男主角係衰人,或者一粒聲都唔出,額頭冒汗。  
 

疑心checklist
雖然你想搜查男友一腳踏多船嘅證據,但過分多疑,冤枉好人,亦會傷害兩人的感情。 問問自己以下問題,越多YES,代表你嘅多疑指數越高。

1. 對於被人取笑或拒絕,你會表現過激嗎?
 
2. 你以前曾試過被情人背叛嗎?

3. 你曾經對伴侶不忠嗎?

4. 你是個武斷的人嗎?

5. 你是否時常想捉緊男友,很害怕失去愛?

6. 你和男友之間,還有些問題未解決嗎?

7. 你是否還有些個人問題未處理好,令你好無安全感?

8. 你是否相信,個個男生都會出軌
 
9. 你的父母,曾對配偶不忠嗎 ?

 

LOAD MORE