一個地方,買衫買首飾整指甲!

by Text:韋寶

外地入口耳環 / $ 189

店主設計的首飾。

豹紋皮帶 / $ 269

毛毛短靴 / $ 549

連身裙 / $ 369

上衣 / $ 389、短褲 / $ 479

外套 / $ 1399、連身裙 / $ 779

Gel甲款式

連身裙/ $ 699、皮帶 / $ 269

Gel甲款式

圖上為gel甲,圖下為指甲油畫花。


最鍾意啲舖頭有不同嘅服務提供,好似Canary咁,唔單止可以買到衫同accessories,仲可以整埋指甲,而且間舖都幾大,夠晒闊落,所以環境都幾舒服架!

Canary由兩位設計師Curtis及Alice開設,佢哋店主希望所有顧客穿上其服飾後,均感受到幸福的感覺。由於佢哋對「美」都有一份執着,所以會定期飛到韓國、日本及歐洲等地入貨。如果你本身好怕同人撞衫,呢度就啱晒你,因為佢哋堅持每件貨品的數量只入數件,即使顧客要求,都唔會再增添貨量,務求減低大家撞衫的機會!

此外,佢哋會親自設計首飾,更會用上天然的物料製作,好似 Swarvoski 水晶、珊瑚、semi-precious stones、fresh water pearl及real leaf 等,所以每件都係獨一無二架!

至於美甲服務方面,其gel甲效果除了擁有soft gel的彈性,仲好纖薄,而且卸甲時無需打磨,只需將卸甲水薄薄塗一層於指甲上,再用錫紙包褭15分鐘,甲片就會自然脫落。當然,如果你唔鍾意做gel甲,都可以選擇用指甲油畫花的服務呀!我就一次過試晒兩種,當中gel甲無論睇上去同摸上手都好薄,真係唔講都唔知係gel甲呀!

Gel甲淨色價錢:
手:試做價$169、修甲加$80
腳:試做價$269

Gel甲畫花價錢:$10-$20/隻

指甲油畫花價錢:$80-$160/full set

地址:中環威靈頓街2-8 號威靈頓廣場11樓01室

LOAD MORE