快樂鼠尾草的保濕力量!

by Text:韋寶

唔知大家有無聽過快樂鼠尾草,佢生長喺乾旱的山嶺上,但由於佢擁有驚人的自我鎖水能力,所以仍然能茁壯成長。

BURT’S BEES®新推出的極致保濕系列,就採用了快樂鼠尾草為主要成分,這是巴塞隆拿有機農莊特意培植的地中海品種,它可以為肌膚鎖緊水分,防止水分從表層流失。
呢個系列共有五款產品,包括卸妝潔面膏、面膜、眼霜、日霜及晚霜,當中的極致保濕奇蹟面膜係BURT’S BEES® 的首款面膜,佢含有益生菌保濕因子、西班牙苦橙精華及巴西棕櫚脂,有抗氧化及提升肌膚飽水度的功效!而且仲有兩種用法:
 
1.均勻塗上面部,以打圈形式向上推開,敷10分鐘,再輕輕按摩以幫助吸收。如有需要,可加上薄薄一層面膜, 再敷10分鐘,然後用清水洗淨或以紙巾抹去。每星期2-3 次。
2.塗上晚霜的半小時後,按正常方法塗上面膜,並留於面上直接入睡,至第二天早上洗淨。每星期1-2 次。
 
你話係咪好正先?
 
左起:
極致保濕奇蹟面膜 $298 (110g)
極致保濕晚霜 $298( 50g)
極致保濕卸妝潔面膏 $208(170g)
極致保濕日霜 $298(50g)
極致保濕活能眼霜 $298(10g)
LOAD MORE