編輯試用:暗瘡大作戰之將毛孔變得乾淨!

by Karen C.

上次同大家分享完CLINIQUE Anti-Blemish Solutions 3-steps用後感,今次就想同大家分享系列中的「紓緩暗瘡控油潔膚面膜」。

紓緩暗瘡控油潔膚面膜HK$210 (100ml)

特點:提供強效的護膚功能,不會產生乾燥或脫皮。只需五分鐘,面膜便滲透肌膚,而且清洗容易。這款泥漿式面膜能清潔及收細毛孔,舒緩肌膚敏感及發紅,收縮和消滅已長出的暗瘡,同時預防暗瘡惡化及擴張,減低暗瘡再生的機會。

用後感:
我好鍾意用呢個mask,因為敷完之後明顯覺得毛孔係乾淨咗!而且一星期敷二至三次,每次只須五分鐘,好方便。每次我生暗瘡的時候,我都會厚敷(即搽到見唔到皮膚)喺暗瘡位,第二朝起身暗瘡已經收縮咗,效果明顯,感覺超爽!

Keep住用的話,真係可以減少生暗瘡的機會,所以我都好勤力咁敷。敷完呢個mask雖然未至於好乾,但我都會順手敷返個保濕mask,咁就very good了!

Clinique早前舉辦了一系列「夏日暗瘡SOS教室」,由專業美容顧問教導抗痘tips,立即睇吓當日嘅情況啦!
http://www.cosmogirl.com.hk/videos/beauty-videos/clinique-sos

LOAD MORE