編輯分享:MTM個人調配服務體驗!

by TEXT : 韋寶


MTM Custom-blended Skincare Centre全新旗艦店於上月底開幕,我早前就上咗去體驗MTM的個人調配服務!

呢個Centre超過6,000平方呎,空間感頗大,所以一入去已經覺得好relax,而且佢仲有13間facial room!
 
所謂個人調配服務,就係先幫你做皮膚分析,然後根據分析結果,幫你加入適合你膚質的成分,我當日就度身訂造保濕面膜。結果發現,我面部有些角質,而皮膚底層偏乾,未至於會乾到覺得唔舒服,不過就要補補水!所以我的補濕面膜就加入了櫻花精華及多元水漾精華,前者有防止細胞因環境而老化的功效,而後者則可形成補濕及抗敏的防護網。最後,職員仲教我點用呢隻mask:要敷適當的厚度先有用,敷20分鐘就可以用清水沖洗。

Custom-blended Hydrating Miracle Mask / $850
 
返到去,急不及待試用,一打開,有陣清香的蜜瓜味(佢本身有青瓜精華及玻尿酸等成分),質感幾水潤,不過第一次敷完後沒有特別的感覺,直到第三次,就覺得皮膚滑了一點,所以都會keep住用!
 
地址:尖沙咀廣東道世界商業中心 7 樓 702 室
電話:2926 3633(須預約)
LOAD MORE