時裝迷另類收藏!英國限量紀念郵票

by Cynthia

前「事頭婆」英女皇登基60周年,慶祝活動如千船巡遊就夠晒大陣象,不過對於脫離英國統治嘅我哋,又好似唔太關事。

不過竟然俾我搵到樣令我感興趣嘅嘢,就係英國皇家郵政特別為今次盛事推出嘅時裝郵票系列。這套以Great Britain Fashion為題的紀念郵票,印上10款著名英國時裝設計師嘅設計,當中固然少不得西太后Vivienne Westwood,仲有Alexander McQueen、Paul Smith等等,真係星光熠熠。

為咗突出郵票的主題 ── 時裝,後期加工時將model的人樣整走,出嚟個效果好型!呢套郵票令10年無集郵嘅我都想買返套!有興趣的CG!可以去英國皇家郵政的網頁看看:http://shop.royalmail.com/stamps-issue-by-issue/great-british-fashion/icat/greatbritishfashion/

LOAD MORE