編輯試用分享:將24k金搽上指甲!

by TEXT:韋寶

CosmoGIRL! Senior Web Editor

你無睇錯,我無講錯!我真係將24k金搽上指甲!因為SpaRitual新出的Gold Collection,每支都蘊含99.99%純度的24k黃金!韋寶一向喜歡閃令令的東東,所以真係好鍾意呢個collection,連老公的妹妹一見到我隻手都大讚好閃!唔講唔知,除咗閃之外,黃金係具有抗氧化的能力,可減慢指甲氧化的速度,以及改善指甲斷裂的情況!

呢個系列共有六隻色,而我就試咗三隻,包括玫瑰金、純金及赤金。(價錢:$200/支、15ml)

純金
上圖是搽上三至四層效果;下圖是塗上兩層的效果。

玫瑰金及赤金
*搽上三至四層效果。

韋寶試後感:
閃爍度 / 亮澤感:★★★★★
三隻色都好閃:
赤金好有聖誕及新年氣氛;
玫瑰金就最易襯衫;
金色薄薄搽上兩層已經好搶眼,搽三、四層就真係好有黃金嘅效果,襯褂或者黑色衫都幾靚。
 
持久度:★★★☆☆
一般,三隻色經過一整天至一天半後,開始有甩的情況出現,當中以玫瑰金的情況較明顯。
 
氣味:★★★★☆
搽嘅時候唔會話好大味,除非你將個掃頭放向鼻子前。
 
貼士:
想搽得均勻,一定要在搽上一層後,等乾咗先再搽上第二層。
 
其他特點:
*不含甲醛,減低引致指甲變得脆弱乾黃的機會。
*不含DBP、甲苯及甲醛樹脂等成分及致癌物質,孕婦及小朋友都可以使用。
*不含動物元素及副產品,也不會使用任何動物作任何測試。

銷售點:
A Beauty Bar @ Harvey Nichols The Landmark, Harvey Nichols Pacific Place、Causeway Bay、Yata、Macau
SpaRitual Concept Counter: Lane Crawford Times Square, Lane Crawford Canton Road

 

LOAD MORE