鬼咁得意嘅萬聖節零食!

by TEXT : 韋寶

我唔會年年萬聖節都去蘭桂坊湊熱鬧,因為始終人越大,就越怕人多擠迫嘅地方!所以呢,我今年買了一堆萬聖節零食返公司,跟同事們「開心share」,一樣可以好有萬聖節氣氛!

南瓜巫婆燈籠糖
起初總覺得造型可愛的內裹,盛載着的糖果不會太好味,不過出乎我意料之外,都可以呀!是極濃的橙味糖果!
 
萬聖節造型曲奇餅
南瓜曲奇帶有濃濃的牛油曲奇香,中和了糖霜的甜膩。至於蝙蝠曲奇本身較少糖霜,味道沒那麼甜,牛油味也沒那麼濃。
 
樂天熊仔餅萬聖節版


我對熊仔餅一向有份情意結,因為佢始終係我童年回憶嘅一部分嘛。佢得意嘅唔止係個包裝,連熊仔餅都換上萬聖節造型!那個吸血彊屍熊仔餅,真係得意到唔捨得請!
 
吉蒂貓萬聖節糖果錢罌
吉蒂貓穿上萬聖節衫之後,連我老公都大讚可愛!吃完內裏的糖果,可以用吉蒂貓來做錢罌啊!
 
萬聖節棒棒糖

總覺得吃棒棒糖是一件奢侈的事,因為吃的時候要一直拿着它,除了看電視之外,無辦法做其他事。不過為了應節,姑且奢侈一下吧!
 
銷售點:
萬聖節造型曲奇餅:Jam Bakery Limited
其他:零食物語
LOAD MORE