愛愛時會痛的4大原因!

By COSMO

對於愛愛時覺得痛,唔少女生都有口難言,原本諗住開開心心,但過程中、過程後有任何痛楚出現,真係大煞風景,仲可能會唔多唔少有啲怕咗添。想愛愛過程順順利利,不妨多做啲準備功夫。
會令你覺得痛嘅原因一般有:

1.姿勢唔fit:留意下你哋做緊咩姿勢時會產生痛楚?換個姿勢情況有無改善?

更多MISS SEX NOTE>>初哥性事常識題

有時女方生得細粒,而男方嘅小弟弟又比較巨型,都可能會造成唔係咁舒服嘅感覺,不妨同伴侶一齊explore下乜嘢姿勢最啱feel。

你亦可以試下女上男下,睇下由女生自己主導返動作會唔會好啲。

2.前戲唔夠:一般嚟講,女生係比較慢熱嘅,需要多少少前戲熱身,俾多啲時間身體釋放出天然潤滑劑,咁當男生進入時,就可以減少磨擦。

更多MISS SEX NOTE>>女生適度自慰的好處!

不過每個人所適用嘅「熱身運動」都唔一樣,有人攬攬錫錫就得,有人鍾意flirt下。

最好搵出可以turn on自己嘅途徑,指點伴侶迷津,不妨當成遊戲咁,佢應該都會覺得好玩嘅!

3.天然潤滑劑不足:有時就算做足前戲都可能有呢種情況發生,如果正在服用某啲防敏感藥物,都可能有影響。

不妨留意身體有無出現其他受感染嘅徵狀,如異常分泌物、痕癢、小便刺痛等,一般嚟講,睇醫生食藥就會好快好。

更多MISS SEX NOTE>>夏日脫毛迷思:下體毛毛除不除?

如果天然潤滑劑不足,最好準備好水性潤滑劑傍身,需要時拎嚟用,咁就可以減輕痛楚。

愛情,兩性關係,感情關係,男女關係,愛情貼士,拍拖,戀愛

4.病菌感染:下體有感染嘅情況,都會令人愛愛時感到痛楚。留意身體有無出現其他受感染嘅徵狀,如異常分泌物、痕癢、小便刺痛等,一般嚟講,睇醫生食藥就會好快好。

LOAD MORE