news

女生很難哄?4個令女生瞬間嬲唔落的舉動

女生很難哄?4個令女生瞬間嬲唔落的舉動

男仔成日話女人心海底針,有時女朋友突然嬲左自己,幾日都唔應機,r爆頭都諗唔到咩原因⋯ ⋯愛情專家仲出書寫女仔生氣的100個原因,睇嚟女仔嬲既原因成千古之謎。其實女仔好易tum,只要做一啲小舉動,即刻令女仔嬲唔落!

by Chloe Liu

4個暖心舉動,會令女仔唔再嬲你!

1. backhug

女仔有時嬲起上嚟會轉身跑走,一定要挽留佢,女仔跑走只會越諗越嬲,影響埋雙方感情。最好用backhug抱住佢,比對方感受到你比緊安全感,也讓女仔慢慢冷靜下來,消咗啖氣!

2. 講笑話tum佢笑

 有時女仔生氣都喺想另一半好好tum番佢,試下講下笑話、自己的糗事,使對方哈哈大笑起來,更促進感情融洽!還是情侶之間的小情趣。

3. 誠懇道歉

真心道歉才會令女生覺得你有在後悔,也有反思自己的過錯,所以請不要輕挑對待女生的怒氣,或者不管不顧,有時簡簡單單一句「對不起,我會改」更是女生想要的!女生聽到男生的妥協和真誠,也會不再生氣哦!

4. 請女朋友吃大餐

食物就是很治療啊!有時女生不開心了,就拿她去吃一頓西餐,或者瘋狂掃街,飲下甜甜既珍珠奶茶,很快就消氣了!

LOAD MORE