秀智愛年上男!相差13年,秀智愛上李棟旭的3個原因

鬼怪》陰間使者李棟旭同「國民初戀」秀智承認戀愛了!有指二人最近陷入熱戀中,被韓媒喺首爾清潭洞約會,而雙方經紀公司亦都出面回應,承認二人戀情。

by anna

秀智對上一次公開嘅戀情,就係同長腿OPPA李敏鎬嘅三年情,李敏鎬秀智年長7歲,對秀智體貼入微,更曾豪洗金錢去氹女友,氹得女友不知幾開心,曾公開講過:「我很珍惜他」,可惜之後李敏鎬要去服兵役,二人感情變淡,最終分手收場。

秀智, 李棟旭, 大叔戀, 拍拖, 戀愛, 男神收割器

秀智原來一向都鍾意年上男,唔介意同「大叔系」男生拍拖,今次被爆出同年長13年嘅李棟旭拍拖,就知道秀智幾識食啦!

秀智, 李棟旭, 大叔戀, 拍拖, 戀愛, 男神收割器

秀智於2012年參加韓國嘅綜藝節目《強心臟》時,就曾表示當時擔任該節目嘅主持人李棟旭,係佢嘅理想型。

期間仲公開咗自己手繪李棟旭嘅圖畫,像一個迷戀偶像嘅小fans一樣,李棟旭聽到後開心到不得了。

秀智, 李棟旭, 大叔戀, 拍拖, 戀愛, 男神收割器, suzy, 強心臟

大叔戀好處:思想同步

秀智, 李棟旭, 大叔戀, 拍拖, 戀愛, 男神收割器, suzy

秀智對於年上男,的確係有一份情意結,而原來大叔戀係真係更易開花結果!之前就有研究指,年齡差距12歲以上嘅婚姻,離婚率係零!原因好簡單,因為女士喺思想上,普遍較男士成熟11年,年齡相差較大嘅情侶,思維方式就能夠更同步喇!

大叔戀好處:安全感滿滿

秀智, 李棟旭, 大叔戀, 拍拖, 戀愛, 男神收割器

年上男有一個賣點,就係佢哋成熟又穩重,喺工作上,佢哋大都有穩定嘅發展,經濟上就唔使咁擔憂,而年上男都已經玩過、失戀過,佢哋識得點樣俾安全感你,點樣照顧你,令女生覺得好有安全感。

大叔戀好處:歷練比你多,可以比意見你

當你同年上男相處,你就會發現佢哋真係識好多野,假如你喺工作或生活上遇到難題,佢都可以做你嘅智囊團,幫你分析、開解、做決定,咁有智慧同主見,你就可以化身小女人,好難唔愛上佢架喎!

LOAD MORE