劉心悠、薛凱琪 運動停不了

By COSMO

心悠和Fiona今次第四度合作拍攝adidas 2015春夏女裝運動服系列廣告,跳繩及Cardio Fitness訓練,「#mygirls沒有不可能」的精神。拍攝當日天氣未如理想,他們埋位前聽住音樂做熱身,盡顯專業精神。

Fiona和心悠合拍地跳繩亦有一定的難度,既要夾好節奏,又要眼望看前方,怕一不留神跌倒。Fiona表示:「好鍾意今季產品girly嘅剪裁設計同鮮色顏色的運用。平日做運動時特別鍾意著colorful嘅衫,喺gym room 同yoga room啲鏡望到自己咁sharp,做運動時都份外有幹勁。」分享做運動的心得,當自己下定決心去做一件事,便會全程投入,用沒有不可能的心態達成目標。

心悠坦言運動已經成為她生活中unstoppable的一部分,不論是興趣或是工作上的需要,必須時常做運動保持健美身段。同時她亦指出Cardio Fitness是挑戰之一,要訓練體能去應付體力消耗量高的活動。例如踢腳要由腳跟發力,腰馬合一,難度非常高。

薛凱琪

劉心悠

Photos by adidas

LOAD MORE