於後巷打邊爐而認識,從此開始佢地嘅緣份遊戲!

余春嬌同張志明首次單獨相處,就係去街口...交台費開始,就係咁佢地互相“抄牌”,相信大家都記得春嬌個email係channel@ymail.com。 

<<閱讀更多>>楊千嬅 GRAB YOUR HAPPINESS

仲未有whatsapp嘅年代,SMS成為余春嬌同張志明溝通嘅第一步:「i n 55!w !」呢個戀愛密碼你又有無收過呢?

由K房發展到九龍塘,不過「有d野唔使一晚做唒」就係咁,志明同春嬌係唔趕時間嘅情況之下開始。 

不過「一世人流流長,總會愛上幾個人渣」。

去到第二集《春嬌與志明》「男人過羅湖」,就係北京遇上楊冪。

不過就算雙方感情上都有新角色加入,余春嬌同張志明依然一直無限re-loop,一齊、分手、再一起、偷食...

最終春嬌意識到「重覆都算了,但最終就是唔work 嘛!」咁究竟係咪真係唔work?

<<閱讀更多>>咪做自私鬼! 8個溝通秘技為「我們的」愛情保鮮

當余春嬌「好努力想擺脫張志明,最後發覺成了另一個張志明。」

而張志明亦發現「喜歡,就是喜歡;我喜歡她是因為,我覺得她好,她什麼都好。」

姊弟戀的確會令人卻步,不過他們這樣說:

春嬌:「我大過你」

志明 : 「我高過你」

總算能令姐姐釋懷!

究竟後續會如何?一齊期待明年暑期檔啦!

<<閱讀更多>>婆媳關係!《春嬌與志明》落實開拍第三集

LOAD MORE