汪小菲半夜諗起大S 為生仔兩次走過鬼門關

by Yufi Yip

台灣女星徐熙媛(大S)老公汪小菲,早兩日要飛外地工作,佢就已經喺微博同囡囡語重心長地對話,叫佢呢幾日要乖乖地。心繫家中老婆及一對仔女嘅汪小菲,獨自去外地,夜闌人靜自然多嘢諗,所以佢今日凌晨再喺微博盡訴心中情。

汪小菲忽然有感而發,雖然只有短短幾行字,不過已經感受到佢有千言萬語在心頭,汪小菲寫道:「在青島上課,想起老婆在生兒子時兩次走過鬼門關,那種無助和不放棄的念頭把她救了回來。那時,瞬間即逝。唯有內心的愛,在離開時會陪著(着)我們一直飄蕩,彌補內心的空白。」其實今年五月,大S生細仔嘅時候,因為止痛藥物過敏,所以出現昏迷同瞬間缺氧嘅症狀,經過兩次急救同一晚ICU觀察,最後平安出院。唔少網友見到汪小菲嘅博文,都紛紛留言叫佢要好好對大S。

汪小菲大S女兒

汪小菲在微博寫道:「在青島上課,想起老婆在生兒子時兩次走過鬼門關,那種無助和不放棄的念頭把她救了回來。那時,瞬間即逝。唯有內心的愛,在離開時會陪著我們一直飄蕩,彌補內心的空白。」

汪小菲大S兒子

原來今年五月,大S誕下兒子後,因為藥物過敏,出現昏迷和瞬間缺氧的症狀,曾急救兩次及在ICU觀察。

汪小菲大S兒子

母愛真係好偉大呀!

汪小菲大S

幸好現在大S和兒子都非常健康。

汪小菲大S
汪小菲大S
LOAD MORE