其實未出世!張繼聰諗定點嚇囡囡男友:契爺白只肢解過人

by YY

日前張繼聰及謝安琪(Kay)這對恩愛夫妻宣布再次造人成功,更佗女湊夠個「好」字,之前Kay就在網上寫下迎接新生命的喜悅,非常令人感動,她留言:「孩子,不求完美,不用替我爭面子,不用為我傳宗接代,更不用幫我養老只要這個生命健康快樂,在這個美麗的世界盡情走一趟,讓我有機會和他同行,一起感受生命的可貴。」




▲39歲的Kay相距9年再度懷孕。

張繼聰和方力申昨日率領球隊「Nuts」打比賽,受訪時張繼聰表示Kay今胎佗得比較辛苦,呼籲女士們若有心生小朋友就趁年輕生,他說:「今次真係辛苦啲,上次佗B都係十年前喇。今次有作嘔,害喜嘅情況,同埋身體狀況比之前辛苦啲,今次見到阿Kay更加覺得媽咪好偉大。」


相片來源:東星



講到仔仔張瞻快要做哥哥,張繼聰就指他想要弟弟多於妹妹:「當我同佢講嚟緊會有個妹妹,佢就好冷淡咁話『ok啦』,之後就做番自己嘢。」不過他表示仔仔好識照顧別人,相信他會愛錫妹妹的。


經常說女兒是爸爸上世的情人,女兒尚未出世張繼聰已經想好將來跟女兒的女朋友說些甚麼:「我會走埋去同個男仔講,你知道我有紋身架啦,我唔係善男信女,契爺白只又肢解過人添。可能小方嗰啲成班麻甩佬會企喺個男仔側邊嚇吓佢。」




▲白只在電影《踏血尋梅》飾演肢解援交少女的殺手。


<延伸閱讀>林志穎9個月大孖仔肥嘟嘟勁CUTE!

<延伸閱讀>陳啟泰SOLAR傻傻分不清楚?盤點明星撞樣系列!

LOAD MORE