「無辦法,同一條腸出!」心穎心美深厚姊妹情

by Jinny Tse

最近全城熱傳的馬明心穎戀不知敦真敦假,但黃心穎黃心美這對演藝姊妹花的感情則是無容置疑!兩姊妹經常會在IG大PO合照,感情好得讓人羨慕!(Photo:黃心穎黃心美instagram)

 

心美:「我細妹喺佢出世嗰日喺我心目中已經贏盡世界所有獎項。」

黃心穎和姐姐黃心美,分別在大台和VIU TV演出,但這無損姐妹情深,之前大台頒獎禮時,家姐心美便在IG PO文支持妹妹:「尋晚做完自己公司第一個大show, 一返到屋企都係最替我細妹開心!無辦法,同一條腸出!終有一日,佢會攞到自己嘅個人奬項,因為⋯佢絶對絶對絶對值得⋯句號。」

 

大時大節,兩姐妹也一起過。心穎:「趕得切黎同佢倒數!」

早前聖誕佳節,陪伴的不是男友,而且姐妹。心穎IG PO文:「趕得切黎同佢倒數,咁,就聖誕lu!merry Christmas to u all」。而心美在個人IG也同日PO出合照。

 

除了聖誕節,中秋節也一起過!

 

 

姊妹檔孖住出活動!

二人在活動上有偶有碰頭的時候,姊妹檔拍住上搵真銀。

 

不止兩姊妹感情,四姊妹與家人感情都很好!

以上為三姊妹與父親在活動上合照。

 

心美與媽媽合照。

 

心穎早前冬至更PO出家人賣萌照:「返到屋企睇返張相先發覺原來daddy有一齊嘟嘴,好萌呀老竇!各位冬至快樂,食多d!」 

延伸閱讀>>滄海不再遺珠!回顧十大我最喜愛陳柏宇的遺珠金曲

只要相信夢定能飛!識聽梗係聽方皓玟

 

LOAD MORE