楊千嬅提早慶生 願望囝囝入到好學校:唔該幫手寫Reference Letter

By COSMO

踏入金雞年的年初七(二月三日)是立春之時,亦是楊千嬅的正日生日,早前她請來不少親朋戚友大搞團年宴,席間為她提早賀壽,千嬅自言去年做了大懶豬,所以今年她要繼續努力,目前她的第一大心願是希望囝囝成功考入理想學校,搵到好學校她才能專心投入工作,真是「烈媽」不易做!

楊千嬅丁子高

楊千嬅與老公丁子高早前大排宴席,請來不少親朋戚友齊齊團年,席間又為她提早慶祝生日,千嬅除了收到卡通公仔生日蛋糕及生日卡外,老公丁子高則變身超級司儀,鼓動全場氣氛,經理人林姍姍又送上一份大禮,令千嬅十分開心。千嬅笑說:「其實到咗某個數字,我就自然會低調,不過有個好活潑嘅老公,佢令我好開心,佢會成日悉心安排啲慶祝活動,今次好開心係公司同事比咗個生日驚喜我!雞年希望老闆加人工!」講中打工仔心聲的千嬅獲得全場歡呼!

楊千嬅丁子高

楊千嬅丁子高

楊千嬅丁子高

千嬅一直家庭與事業並重,她坦言很愛家庭,所以雞年第一個心願是囝囝Torres成功考入一間理想學校,更笑言請在座嘉賓幫手寫Reference Letter:「我個囝仔入到好學校就大家都會好,咁代表我可以好投入咁去做嘢,我個仔考唔到學校大家都係陰天嚟!去年我好懶惰,真係好抱歉,懶係因為要照顧小朋友,踏入2017年我會繼續努力!繼續揚名立萬,我又祝大家身體健康,未嫁快啲嫁,嫁咗快啲生仔,未娶快啲娶老婆啦!」

楊千嬅丁子高

千嬅今年在工作上要加把勁努力,在生育大計上又可會努力?千嬅表示一切隨緣,丁生則自言無所謂!千嬅笑言,現在最緊要是電影「春嬌救志明」上映有好成績:「生咗呢個先啦!」

此外,丁生為了今次歡聚一堂飯局,花了不 心思,並親自設計多項有獎遊戲節目,千嬅玩到忘形之際,以赤腳轉圈再鬥快用飲管飲酒,結果千嬅最快勝出!

楊千嬅丁子高

 <延伸閱讀>Wonderful Life-鄭秀文的兩面人生

 <延伸閱讀>無綫劇穿崩位、膠位大盤點!

LOAD MORE