有線靚仔記者黃浩賢勁養眼!靚樣男女通殺 獲封BU「J神」

by 紅女巫

一向流聞指大台新聞部請主播會睇樣,特別鍾情靚女,如第一代的趙海珠,之後再有盤翠瑩、周嘉儀等,而現在則有高登仔大愛的陳嘉情坐陣,而男主播呢?以前則有伍家謙,但他離開大台後,似乎後繼無人。


▲陳嘉倩

▲伍家謙
最近,有討論區講起新聞男主播,不少人都嫌大台主播質頻頻食螺絲又不夠靚仔,而髮型零舍娘(新聞部總監袁志偉非常執着男主播的髮型)。靚唔靚仔其實好主觀,但差不多全部網民都大推有線記者黃浩賢(Edwin Wong)!

有線靚仔記者黃浩賢
有線靚仔記者黃浩賢

原來早在一年前已有網民發現黃浩賢的靚仔樣,有一專貼靚仔主播的INSTAGRAM中,當中有一半相都是Edwin,他的魅力更不止迷倒女孩子,他在「Gay Post」就獲不少基民熱烈討論,讚他靚仔又嫩口,男女通殺,認真不得了!
有線靚仔記者黃浩賢
有線靚仔記者黃浩賢
▲佢個樣仲小朋友過個小朋友呀!

據知,黃浩賢去年畢業於香港浸會大學,主修中文新聞,大學時已是校內的風頭躉,是「橙色Hall」的男神,更有個朵叫「J神」。
有線靚仔記者黃浩賢
有線靚仔記者黃浩賢
有線靚仔記者黃浩賢

小編決定以後都淨係睇有線新聞lu~

<延伸閱讀>2017暑期必睇電影CHECK LIST!

<延伸閱讀>想跟偶像談戀愛?盤點明星同助手日久生情實錄

LOAD MORE