愛能克服遠距離!唐唐貼哥哥舊相:但願人長久,千里共嬋娟!

By COSMO

每逢佳節培思親!今日是中秋前夕迎月,哥哥張國榮生前的男朋友唐鶴德,公開在社交網站上載哥哥在中秋時的舊相,深情留言:「但願人長久 千里共嬋娟 中秋節快樂。」

張國榮 中秋節
哥哥曾在跨越97演唱會」上,情深唱出鄧麗君金曲《月亮代表我的心》,送給觀眾席上媽媽和唐唐,首度公告兩人的親密關係,化謂:「媽咪,我今晚喺呢度送一首歌畀你,同埋另一位我覺得喺我生命裏面好重要一位好朋友,即係你契仔,喺我最失意嘅時候,經濟最差嘅時候,佢可以將佢所有嘅人工,幾個月嘅人工借畀我度過難關,你知我講緊邊個,當然就係我好朋友唐先生,喺呢度,我要將呢首歌將畀我至愛嘅朋友同埋我嘅親人。」 

哥哥離世已經17年,但唐鶴德對他的思念都沒有減少,不時都會在社交網站悼念摯愛。

 

生日快樂 Happy Happy Birthday

A post shared by @dhttong on

 

夜天花板有這段戲 總關不上心裡的放映機.....

A post shared by @dhttong on

 

死生契闊,與子成說。執子之手,與子偕老。

A post shared by @dhttong on


<延伸閱讀>陳小春細個遭父用鐵鏈鎖腳 兄弟多養唔掂:最小的一個弟弟以三千塊賣給人家了

<延伸閱讀>容祖兒結婚?停工、 換屋⋯⋯孝順女Joey為醫治罹癌母親奔波無悔



LOAD MORE