[娛樂圈好細]分手同台又有乜所謂 胡定欣馬國明《深宮計》照談情

[娛樂圈好細]分手同台又有乜所謂 胡定欣馬國明《深宮計》照談情

無綫古裝宮廷劇《宮心計2深宮計》觀眾日日追,劇情令大家都好好奇飾演王蓁嘅胡定欣馬國明飾演任三恕呢對舊情人當年究竟發生咩事而令佢哋分開。其實現實中馬明同定欣亦係昔日嘅舊情人,如今可以再見亦是朋友,即使見到前度馬明同黃心穎人前人後曬恩愛,定欣都全無芥蒂,真係好難得。

by CC

除咗馬明同定欣,其實圈中亦有唔少昔日嘅舊情侶,分手後仍然係朋友,更加唔介意同台演出添。

楊千嬅 鄭中基

1999年楊千嬅與鄭中基秘密拍拖,當年男方更以一曲《2月3日》(楊千嬅嘅生日)奪得芳心,可惜遭唱片公司打壓,兩人表面分手改玩地下情,後又傳出張栢芝介入,導致二人分手。二人分手後18年,喺上年鄭中基舉辦嘅演唱會中擔任嘉賓再度同台合唱,就連千嬅亦坦言很久沒試過這麽害怕,千嬅在台上更勉勵鄭中基要繼續唱歌兼世紀一抱。

王馨平 鄭嘉穎

王馨平曾與鄭嘉穎是同一間公司的,所以入行沒多久,王馨平鄭嘉穎就日久生情。但當時王馨平的人氣很高,而鄭嘉穎只是個無名小卒。所以旁人都不太看好他們的感情!

但二人一直相愛六年,但有傳王父王羽愛女情切,不放心愛女幸福交託於鄭嘉穎,認為他無出息,繼而棒打一對小情人。

雖與鄭嘉穎有緣無分,不過二人分手後仍是朋友,早前鄭嘉穎演出《風雲》音樂劇王馨平都有去捧場。

鄭嘉慣現時與陳凱琳發展父女戀,雖然起初不被外界看好,但兩人感情似是有增無減,更有傳他們己計劃結婚。 

鍾舒漫 吳浩康

13年Deep同鍾舒漫一齊,兩個仲去到談婚論嫁嘅地步,可惜Deep被指一個月內連媾6個女仔,包括有o靚模麥家朗(Olivia)、港視小花謝珊珊、翻版唐紫睿、大胸o靚模Yvette、嬌滴陳霽平同齊蔭烈女。

慘被背叛Sherman人前歡笑人後爆喊,最後仲取消埋婚禮。不過,鍾舒漫沒楚楚可憐搏同情,更稱過去的事不會計較。

麥明詩 林作

背景襯到絕一絕嘅麥明詩林作當年分手,有唔少人大跌眼鏡!相隔年半,兩人早前又被發現於金鐘撐枱腳食西餐,疑似翻兜!但麥明詩否應更稱因為一齊過了解過,所以做朋友比做情侶更適合,又一個因了解而分手的例子。 

LOAD MORE