變身時光「基」 古巨基重遇《愛與誠》MV女主角 網民驚訝:原來係佢?

變身時光「基」 古巨基重遇《愛與誠》MV女主角 網民驚訝:原來係佢?

「時光可變,世界可變...... 」但古巨基副童顏就反而無咩點變,唔止佢,就連昔日同佢合作過拍《愛與誠》MV 嘅女拍檔都依然 Keep 住咁省鏡 。大家仲記唔記得呢位女主角係邊位呢?日前基仔喺一個飯局上就重遇呢位舊拍檔,難得碰面,當然不能錯過自拍的機會啦 !

By COSMO

係胡定欣呀!「別再做情人,做隻貓做隻狗,不做情人」基仔這首《愛與誠》唱到街知巷聞,但很多人對MV女主角都早已失去印象,若非基仔重提舊事,大家都不會記起。《愛與誠》是 基仔2004 年的作品,當時定欣剛入行不久,梳起辮子頭,青春可愛。

事隔14年,兩位都事業有成,基仔已是神枱級歌手,而定欣更是兩屆視后。重遇基仔,定欣也很雀躍,隨即把兩人合照放上IG與網友分享,不過唔少人都把焦點錯放在他們後面的林峯身上。

基仔最近跟不少舊友聚頭,除了定欣之外,還有古天樂、吳家樂、新四虎的兄弟們,可惜獨欠最近與李彩華分手的何遠恆,未能齊人。 

另外,基仔為大台節目《流行經典50年》時又遇到海俊傑。兩人 多年前曾合作拍攝電視劇《總有出頭天》 。

LOAD MORE