【萬千星輝賀台慶2017】不忘多謝女友莊思明
楊明拎飛躍台上甜蜜送飛吻:「我係度20年喇!」

入行不經不覺已20 年的楊明,在今年大台的頒獎典禮奪得「飛躍進步男藝員」,其實在99年最初參加完於第13期無綫電視藝員訓練班後加入TVB,憑其「靚仔」樣,曾獲力捧的他,多年來不停惹官非、醉駕、刑毀、緋聞纏身,差點工都冇得做!

By COSMO

99年讀藝訓

曾提名過5 次「飛躍獎」的楊明,今年終於獲獎,99年讀藝訓,同期重有楊怡及林峯,同兩人相比,楊明也獲力捧,可惜少不更事。

年少貪玩

貪玩形象又唔好,就在他以為公司要放棄他時,再給他機會重讀藝訓班,從新再出發!

36 歲的他終於得到飛躍獎,他在台上說:「唔好意思,一把年紀先拎飛躍,太榮幸。其他五個參賽者,唔好意思,今年敬老⋯⋯」

36處更定性

多年來給人玩世不恭感覺的楊明,以前也曾有個去到結婚階段的未婚妻,可惜最後不了了之!

但近年同拿督個女莊思明相戀,大個仔終於定性,最後更好sweet咁講:「我之前同佢講,如果我得獎,會送個飛吻俾佢。」更即場再送上飛吻!

期待楊明與王浩信的新作!

楊明的日常生活有不少小朋友的照片,父愛滿滿,唔知幾時到佢拉埋天窗。

LOAD MORE