feature

【世界盃2018】靚仔鮮肉通通脫掉 10國球星肌肉照大對決 邊個係C朗最大競敵?

【世界盃2018】靚仔鮮肉通通脫掉 10國球星肌肉照大對決 邊個係C朗最大競敵?

2018俄羅斯世界盃賽事舉行得如火如荼,不論你只係跟風扮球迷,還是一向都熱衷歐洲盃嘅忠實粉絲,呢個時候也感該團結起嚟,一齊熱血!除咗精彩嘅賽事之外,球場上最吸引我地目光嘅,當然是一眾靚仔球星啦!

by EVA LEE 與 MINDY HSIEH (Cosmo Taiwan)

呢班平時訓練有素嘅鮮肉球員,個個都擁有精壯無比的大肌肉!配上深邃嘅眼神,連直就是球場上最強的放電機。這裡為大家整理出來自德國、英國、巴西、西班牙、葡萄牙、法國....等超級強隊中,值得品嘗的極品鮮肉們通通脫掉嘅畫面,包你睇到大快人心!!他們脫下球衣的樣子,保證你心臟受不了~~~

德國—Mats Hummels

講到人氣王,非Mats Hummels莫屬,佢除咗係德國主力之外,仲擔任過手錶品牌TAG HEUER嘅代言人!靚仔程度得到認證!佢嗰種溫柔又帶點侵略性嘅眼神,健碩又不失柔軟嘅肌肉,令人受不了!

德國—Marco Reus

2011年入選德國國家隊嘅Marco Reus,因為受傷無緣參加2014巴西世界盃及2016嘅歐洲盃,今年佢終於歸隊喇!因為喺球場上跑步時,髮型十足啄木鳥,所以隊友俾咗佢Woody(啄木鳥Woody-卡通人物)呢個綽號,睇波嗰時,他嘅髮型就係佢嘅標誌!很多人都相信今年Woody會為德國隊帶來勝出嘅希望!

德國—Leon Goretzka

再來一位神之隊,德國的球員。 身高189cm嘅Leon Goretzka根本就係會行走的衣架,一副模特兒身型!粉絲封佢為最識穿搭足球員嘅封號,無論係英倫風、美國風......佢都駕馭得恰到好處,但不過佢著咩衫並唔係重點,重點係他唔著衫都超有料!都數唔到佢有幾多塊肌肉喇!

哥倫比亞—James Rodríguez

James Rodríguez被譽為係C朗嘅接班人!暱稱J朗 ,今年26歲,喺2014年巴西足球盃打響名號,獲得金靴獎之後更出現「哥倫比亞足球金童」嘅稱號,望望照片,童顏下,居然有一副咁完美嘅身材。而最重要嘅係佢最近離咗婚....姊妹們機會嚟喇!

葡萄牙—Cristiano Ronaldo C朗拿度

繼碧咸之後,最紅嘅球星莫過於係C朗啦!佢簡直係天使同魔鬼嘅化身,五官標緻立體,身材正到爆嘅佢,私底下熱愛公益,仲記得佢喺2014年世界盃為一位生病男童剃咗個閃電頭嗎?另外,身為運動球星,有紋身係好常見嘅事,不過C朗喺訪問中曾提過,自從佢知道紋身一年內都唔可以捐血之後,他就再冇紋身嘅打算!又係型男又係暖男 ,試問有邊個女仔唔鍾意?

阿根廷—Paulo Dybala

阿根廷代表隊嘅Paulo Dybala,有著《以你的名字呼喚我》裡面Timothée Chalamet嘅憂鬱眼神,眉宇間更流露出小弟弟的稚氣,令姐姐們好想戀愛呀!呢位小鮮肉目前聲勢亦超高,球技精湛又有顏值,同樣被視為C朗嘅接班人!

阿根廷—Federico Fazio

上屆世界盃亞軍阿根廷,除了有隊長美施值得留意之外,另一位老將Federico Fazi 亦不容忽視,身高195cm,胸肌同人魚線都超吸睛,借問聲條泳褲可唔可以拉低啲?

比利時—Nacer Chadli

「歐洲紅魔」比利時喺1986年獲得世界盃第四名,是隊史以來最佳紀錄,不過2018年的比利時好似又再進入「黃金時代」,今次世界盃抽到G組對巴拿馬同突尼西亞,未有受到威脅,隊內仲有呢個又靚仔又大集嘅Nacer Chadli 幫手,大家都好期待比利時重返榮耀!

巴西—Neymar da Silva尼馬

尼馬也不用多介紹吧!有外表、有球技、仲整有自信,曾放話要打敗美施!上屆世界盃人氣已經爆晒棚,成為全世界少女嘅鮮肉新歡。睇佢嘅肌肉照,小心鼻血不止呀!

法國—Olivier Giroud

曾喺法國乙組聯賽以21個入球得到該季神射手嘅Olivier Giroud,雖然今年已經31歲,但係擔任前鋒嘅佢他,實力依然不容睇少。球迷印象最深嘅一定係他嘅超性感鬍鬚同永遠梳到令立立嘅油頭,手臂上嘅紋身更令他增添一份壞男人魅力,甚至有點似Zack Efron!身高192cm,身型又超級好,他仲幫Hugo Boss拍過廣告,唔做足球員都可以做模特兒呀!

法國—Antoine Griezmann

身為前鋒的法國性感男神Antoine Griezmann,喺馬德里球隊入面嘅表現就已經備受矚目,而佢多變嘅造型更受到無數女性鐵粉嘅追捧,身為法國人,一頭金髮配上藍綠色眼珠,電力十足,迷死人!睇佢踢波簡直係一種享受啊~~~

西班牙—Marco Asensio

身為足球圈新血,只得22歲嘅Marco Asensio喺球場上嘅表現備受關注,除咗替西班牙帶來年輕活力之外,身為中鋒嘅佢還能擔任翼鋒嘅位置,呢位足球小將,肯定係大家嘅關注焦點!健康膚色加上給陽光嘅燦爛笑容.....太完美了吧!

西班牙—Gerard Piqué

Gerard Piqué有著憂鬱嘅藍色眼睛,眼神中散發出溫柔又堅定嘅氣質,曾被西班牙品牌Mango相中,擔任代言人。不過,最令人驚訝又傷心嘅係,他係拉丁天后Shakira嘅老公!兩人兒子超可愛!唔使諗,呢個可以Pass。

英國—Harry Kane

身為英國前鋒嘅Harry今年只得24歲,已經有著十足嘅野心,對於今次世界盃,他豪氣地說出:「英國一定會是最勇敢跟積極的隊伍」!女士們都聽到了嗎?仲唔好好做背後支持佢嘅女人!

英國—Jack Butland

今年25歲嘅Jack Butland,18歲嗰時就已經代表英格蘭青年隊出賽,之後亦喺2012世盃短暫上場,成為英格蘭歷史上最年輕上場嘅門將。有才華嘅鮮肉寧舍吸引,不過睇睇佢IG....,除咗比賽英姿之外,幾乎全部都係他同女友嘅合照,嗚嗚.....又冇行。 

【延伸閱讀】2018世足主題曲被球迷譙翻?盤點歷年世足神曲TOP10!

【延伸閱讀】一日球迷速成班!【2018世足賽】開跑前你一定要知道的十個八卦

【延伸閱讀】【我要吃肉】世界盃5國「天菜級男神足球員」性感照大噴發!光看臉就高潮!

更多精采內容請瀏覽Cosmopolitan台灣網站

LOAD MORE