笑住比賽吧!歐鎧淳:「咁單純嘅快樂,我遺忘咗十年。」

by S.S

女子4×100混合泳接力初賽由歐鎧淳負責第一棒背游,游出1分01秒55的漂亮成績。

十年後,場上的選手依然快樂。

賽後歐鎧淳在 Facebook 發言:「好耐冇笑住熱身, 笑住入call room, 笑住比賽,原來比賽可以咁開心,未見到時間成績,都已經可以答你:好滿意。」

「估唔到我嘅最後一場水,終於俾返我最初落泳池嘅感覺。就係咁單純嘅快樂,我遺忘咗十年⋯⋯」

團結就有力量!堅撐港將

「多謝我嘅隊友努力爭取到嚟奧運嘅資格,從而多咗記者到泳館現場採訪,令更多香港市民留意游泳項目。」

美人魚的最後衝刺

「變相有更多越洋嘅支持同鼓勵,令我可以將拉車嘅阻力想像為香港人俾我嘅推動力。」

保持微笑

呢個旅程真係唔簡單。漫漫長路行到呢一步,夫復何求。

Note to self: Always wear a smile. The gift of life will then be yours to give.

有豐富的經歷,才有豐滿的人生。

一步一步靠自己的雙腳走過來,就算多走冤枉路、都不會是白白的浪費時間,正是因為經歷過才能夠讓你變得不同。

LOAD MORE