黑暗不再可怕!參加型爆盲俠行

by edit by s.s

眼睛看不見了的生活到底會有多不便?11月26日又來到一年一度嘅盲俠行行動﹐有機會體驗一下失明人士嘅感覺。在黑夜6小時中摸黑行走,更可考驗自己定力和耐性。今次路線定為由灣仔行到去淺水灣,這一定會是一個不錯的經歷,又可以為慈善出一分力幫助失明人士,為光明而行!

在入黑之前,首先要裝備好自己,可參考以下的小貼士!

 

裝備1:時速挑戰「我有幾黑?」

第一次玩竟然用咗十二秒﹐我反應會唔會太慢啊?玩完Share去Facebook、Instagram同朋友比併一下分數,再Tag埋佢地一齊26號去行黑先!

 

裝備2:Facebook放風「行黑」

「行黑」可以有好多種方法,我會帶備黑超、搽黑唇膏、搽黑指甲…無論係任何行黑招數都得,可即時Share上去Facebook、Instagram放風放黑再加番個hashtag招攬更多隊友先,(Hashtag 如下:#盲俠行 #行黑6小時 #1126行黑幫人 )


裝備3:穿起搶眼戰衣﹐配上「黑色」元素

 身為潮流尖端的你﹐緊係要黑得有型﹐成為全場黑得最擔眼嘅一位!又或者可以約埋一班人dress code配合行黑主題。好想快啲去到當日睇下到底邊個打扮得最鬼馬最有個性啊!



 

LOAD MORE