在乎你 所以肯為你做呢8件事

By COSMO

「你愛我呀﹖你愛要出聲先得㗎!」女人要求愛到出面,男人想要愛得低調,你以為佢愛得你唔夠,查實佢默默地為你做過好多唔起眼但極窩心的事。

男人肯為你做以下呢8件事,唔使講出口都足以證明佢既愛你又在乎你。

1. 你快樂就是我快樂

你的一舉一動都會影響著他的生活和心情,你開心的時候,他的世界有如豔陽天般放晴。每當你不快樂的時候,

他會想盡辦法令你開心,那管只是帶你行公園、看場電影或是為你送上一份小禮物,為的都只是希望你開心。

2. 戀得愈來愈嘮叨

記得食飯,記得帶遮,唔好咁夜(目訓),在你眼中的嘮叨,其實是他擔心你的表現。

一個男人會對你嘮叨,代表他真的很在乎你。

3. 秒速覆你message

 

無論你whats app、 send短訊又或者email,佢都會迅速第一時間回覆,而且每次都唔止覆人你幾粒字,而係一、兩行,仲要

有埋emoji,證明佢心目中你佔有好重要的地位,你總會以為佢得閒無事,其實佢係忙裡偷閒覆你message。

4. 報告行蹤

雖然分開住,但每逢在外過夜,都會自動自覺同你講,如實報導今天不回家,就好似你倆已經一齊住。

此舉動證明佢已經將你視為心靈的歸宿,每次一到歸家的時候就即刻諗起你,你先至係佢心目中的那個家。

5.  口不對心

知你鍾意食某些食物或零食,甘願為你頻撲跑到九丈遠買回來給你,雖然口裡不停笑說你愈食愈肥,但又會不停

為你源源奉上美食。雖然這種口不對心的矛盾心理好難理解,但那份心意已足以令你完全融化。

6. 記著你的生理期

細心到連你的生理期都記得一清二楚,仲會提早幾日給你溫馨提示,叮囑你要小心飲食,多休息,這正是一個男人在乎女人的窩心小細節。

7. 任勞任怨

出街shopping願意為你手挽大袋小袋,家中大小家務,換燈膽、掃地抹窗一一做妥也從無怨言。

8. 為你長開手機

為了你,他會把手機開足一日24小時。每次收到你call,對於你的請求都會隨傳隨到。從未試過遇上他關機的話,恭喜你 ,你已經搵到個值得信賴的男人!

 

《延伸閲讀》8 句令男人甜在心裡的話

《延伸閲讀》 老婆太靚有壓力?5種男人眼中最想娶的太太理想型

LOAD MORE