最有想法的實幹千金!何超蓮又有新搞作,自資開舖誓當「牛肉麵公主」

最有想法的實幹千金!何超蓮又有新搞作,自資開舖誓當「牛肉麵公主」

賭王何鴻燊同三太陳婉珍嘅靚靚千金何超蓮,一向靚到出哂名,最索千金非佢莫屬。最近,超蓮千金又有新野搞,一擲過百萬元投資飲食業,向台灣「玖五牛肉麵」買了全球代理權,千金超蓮搖身一變成為「牛肉麵女王」。何超蓮從傾台灣代理權到店舖設計,都一手一腳自己搞掂,完全繼承了爸爸賭王的生意頭腦!,超蓮表示新店籌備了1年,希望5年後不以上市,並在不同地方開設分店,進軍飲食界,且看千金有否看準商機,香港店還新增蕃茄牛肉湯底,小編都好想即刻試。

By COSMO

何超蓮:「香港的玖五台灣牛肉麵4月11號就開幕啦!!!現在已經開始試營業☺️歡迎各位親朋好友來給點意見!試試看我們的口味」

女神發出試食邀請呀!

玖伍牛肉麵
地址﹕銅鑼灣駱克道399號地鋪
電話﹕2892 0320
營業時間﹕星期日至四11:30am-11pm,星期五六11:30am-2am

超蓮牛肉麵店本月開張

今個月11號是超蓮嘅首間牛肉麵店嘅開張大日子啦!選址銅鑼灣駱克道,係區內嘅黃金地段。近期超蓮對新鋪出盡心力,時不時都會見到佢親自落鋪面打點。

智慧與美貌兼有

雖然超蓮含住金鎖匙出世,又生得咁靚女,但佢冇蹺埋雙手Un Un 腳乜都唔做喎,十分生性!除咗幫手打理爸爸嘅商業王國之外,仲出資開辦慈善組織-「Smile with us HK」,又時不時讀書進修,增值自己。真係智慧與美貌兼有,仲好有善心,完美!

親自設計招牌

親自設計招牌

超蓮表示新舖已經籌備得七七八八,並十分自豪地說新店logo係佢自己設計,仲研究咗好耐去做到背後發光,花咗好多心思。

極有生意頭腦的何家千金表示凡事都有問過媽媽的意見,笑說要「過到媽媽嗰關」才可以開張,開幕時亦會邀請媽媽過來一起見證。

全球最索千金

王何鴻燊與三房陳婉珍所生的「全球最索千金」何超蓮是不少宅男的女神。

何超蓮落力做善事

何超蓮落力做善事

何超蓮喜歡透過微博和Instagram分享生活點滴,她於去年成立慈善組織「Smile with us HK」,鼓勵年輕人幫助有需要的人,一同為香港發揮微笑正能量。

LOAD MORE