feature

聖誕好去處2018🎄香港迪士尼6大特色活動

聖誕好去處2018🎄香港迪士尼6大特色活動

在香港要過一個氣氛濃厚的聖誕節,要有聖誕老人、有聖誕大餐、有聖誕禮物,仲要有歌舞及飄雪,相信只有迪士尼樂園才滿足到你!小編已率先到香港迪士尼樂園感受冬日聖誕氣息,即刻follow我哋睇下有咩特色活動!


小編帶路!一齊感受Disney 冬日聖誕

▲編輯Coco 帶大家玩轉迪士尼樂園!

1. 參加米奇與好友聖誕舞會

這場 20 分鐘的舞會有現場四重唱,一眾迪士尼朋友

在睡公主城堡下,每日都會上演幾場「米奇與好友聖誕舞會」,這場 20 分鐘的舞會有現場四重唱,一眾迪士尼朋友換上精緻聖誕服飾,同大家大唱大跳,仲有飄雪效果,充滿冬日浪漫感覺!

 

2. 日夜必打卡!18米高聖誕樹

聖誕好去處2018🎄香港迪士尼6大特色活動

迪士尼樂園矗起18 米高的聖誕樹,掛上滿滿的LED燈,日夜打卡都有唔同效果!晚上,迪士尼主角會在聖誕飄雪時出現,亮燈後聖誕樹下將上演動人聖誕樂曲,仲有煙火表演呀!

 

3. 捕獲聖誕版迪士尼主角們

Duffy、 ShellieMay、Gelatoni、StellaLou 和 Cookie

米奇、米妮、唐老鴨、黛絲、高飛、布魯托、鋼牙奇奇、大鼻帝帝都會換上紅紅綠綠的聖誕服裝,而 Duffy、 ShellieMay、Gelatoni、StellaLou 和 Cookie 亦會穿起全新的冬日服裝,在小鎮廣場和美國小鎮大街的不同角落出現,一齊捕獲他們吧!

 

4. 聖誕主題美食滿足視覺與食慾!

聖誕好去處2018🎄香港迪士尼6大特色活動

超過 80 款聖誕節日美食已經亮相!小編最愛高布魯托跟三眼仔的聖誕爆谷桶,超可愛呢!另外仲有以米奇和米妮為造型的全新棉花糖和脆米棒。當然仲有聖誕套餐、小食和甜品等緊你!

 

5. 寄迪士尼聖誕明信片(免費!)

聖誕好去處2018🎄香港迪士尼6大特色活動

在美國小鎮大街出現聖誕郵箱,樂園職員就在附近免費派發迪士尼獨有的聖誕明信片,即場寫下聖誕卡並投進郵箱,米奇米妮就會幫你寄到親友手上!

 

6. 瘋狂血拼帶走最新聖誕商品

小編都睇到眼花,揀到手軟。

臨走前,梗係要去血拼!過百款應節商品,當中包括服裝、 配飾、文具、裝飾品和家居擺設,應有盡有。小編都睇到眼花,揀到手軟。

日期:即日起至2019 年 1 月 1 日

 

LOAD MORE