feature

【Hello Kitty粉絲喜訊】Sanrio 家族現身海洋公園2018哈囉喂!

【Hello Kitty粉絲喜訊】Sanrio 家族現身海洋公園2018哈囉喂!

Sanrio 忠實粉絲注意!今年萬聖節,海洋公園哈囉喂全日祭2018邀請到Sanrio 家族成員齊齊現身,同大家一齊探險,以萌爆造型登場,打造可愛的「HELLO-ween」派對! 膽大的女生更不可錯過全港首個多媒體互動鬼屋及多個高科技驚嚇景點,以下帶大家逐一睇睇今年海洋公園哈囉喂的賣點!

by Grace Luk

海洋公園首次同 Sanrio 合作,邀請咗超萌嘅 Hello Kitty 同其7 位家族成員,包括XO、布甸狗、Little Twin Star、Kuromi、玉桂狗,連最「Hea」的蛋黃哥都有參與,齊齊炒熱萬聖節氣氛!

Checkpoint 1. Sanrio 家族聯萌哈囉喂派對

注意!Kuromi是在萬聖節當日誕生的,帶有暗黑性格的他趁萬聖節將 Sanrio 家族成員困於魔法森林中,粉絲們想找到眾卡通人物,就要透過平版電腦內的魔法地圖幫幫手!

Checkpoint 2. Sanrio 家族糖果村

Sanrio 家族糖果村佈滿雕上趣怪的 Hello Kitty 與眾成員的造型南瓜,沿途上更有多名首次在香港露面的 Sanrio 家族成員出現,包括暗黑版的玉桂狗「Lloromanic 」及 暗黑版Little Twin Stars「 Magical Twin Comets」 ,還有以「HELLO-ween」造型現身的 Aggretsuko(烈子) 及 Hangyodon(水怪)。

 

Checkpoint 3. Sanrio 家族哈囉喂見面會

最後,Hello Kitty 同部份Sanrio家族成員,更會於見面會與粉絲合照留念。玩完Sanrio景點,下一步就要挑戰膽量,參加高科技驚嚇遊戲!

驚嚇遊戲1. X 異域

X 異域以邪惡人工智能叛變構成的異次元空間為背景,以 360 度互動投影及光雕投影技術, 打造多個詭譎的數碼空間,參加者可以感受到 360 度視覺衝擊。

驚嚇遊戲2. 「腥」級版越礦飛車

自問平時可以玩無數次越礦飛車都唔驚嘅你,今次一定要試下戴上特製的虛擬實景眼鏡,乘坐「腥」級版越礦飛車,穿越時空到暗黑鬼域捉惡鬼。

驚嚇遊戲3. 屍營醫院

屍營醫院以鬧鬼的荒廢醫院作為背景,參加者要手持靈異探測電筒,深入診療室、手術室等詭秘空間探險。

驚嚇遊戲4. VR 屍間潛行

參加者要戴上虛擬實景眼鏡,在陰森恐怖的停屍間與血淋淋的活屍凶靈為伴,體驗超感官驚嚇。VR實景咁迫真,真係要捉實男朋友或老公,以免嚇到喊。

除咗高科技驚嚇景點外,海洋公園亦以創新主題和萬聖節經典元素,設計了具多重極級驚慌體驗的恐怖鬼屋包括首次以神秘深海為主題的「深海怨靈」及以殘舊田園村屋為主的「森魔屠園」,膽大者必玩!

入得嚟玩哈囉喂,點可以半途離開?海洋公園會在其中兩個景點分設日夜兩場,節目都會嚟個大變身,活動包括馬戲團嘉年華、魔術表演、勾舌刑場等恐怖場景、 AR恐怖遊戲等,萬勿錯過!

海洋公園哈囉喂全日祭 2018 INFO

日期: 10 月 5 日至 31 日
時間: 11 am - 11 pm
門票:HK$480(成人)/HK$240(小童)

LOAD MORE