feature

上床最怕遇上愚蠢男!女人愛愛時最不想回答的7個問題

上床最怕遇上愚蠢男!女人愛愛時最不想回答的7個問題!男人不該問啊~

唔少人都認為,愛愛時進行適量對話有助提升愛愛氣氛。不過,假如遇上愚蠢男伴,偏偏在性愛時經常問以下問題,絕對令女人討厭或無所適從!

by COSMO

1. 我勁唔勁?

1. 我勁唔勁?

男人期望聽到的答案係「勁」而非相反,問得呢個問題只係想從女伴口中得到認同及滿足感。除非女伴很有性經驗,識得取悅男人,就會描述下你有幾勁,例如「好粗啊」「插得好入啊!」,否則沒太多經驗的人只會回答「勁呀」,完。

 

2. 我粗啲定前度粗啲?

2. 我粗啲定前度粗啲?

除非你的床上伴侶係SP,否則女人聽到你問呢個問題覺得極不尊重。能在床上和你愛愛,此刻心中應該只有你,但偏偏你自卑到撩起對方往日情史(性史)比較,確實令人掃興!

 

3. 點解你唔鍾意呢個姿勢?我ex好buy!

3. 點解你唔鍾意呢個姿勢?我ex好buy!

同上,性愛係好講個人品味,每位女生都都有不同性愛要求及喜好,切勿在現任身上套用舊女友那套!也不要問愚蠢問題如「點解佢好快高潮但你仲未?」「點解你哋叫床聲唔同?」絕對無人識答你!

 

4. 你舒唔舒服?

4. 你舒唔舒服?

女人愛愛時舒唔舒服,唔應該單憑言語去表達,而是從她面紅耳赤的表現,喘氣聲、叫床聲、銷魂眼神去反應投入度。一味問佢舒唔舒服,只會破壞愛愛氣氛!

 

5. 你有高潮未?

5. 你有高潮未?

照顧女伴性感受的男人,好關心自己的床上工夫勁唔勁,能否令女伴得到滿足及高潮。同時因為唔少女人都識扮高潮,騙倒男人,所以男人好想知你係嚟真定做假。想分真假高潮其實有學問,但直接問呢個問題,女生真係唔敢開口答,擔心與你愛愛節奏不同步,影響氣氛,所以有時寧願扮高潮講大話!

 

6. 你可唔可以主動啲?

6. 你可唔可以主動啲?

女人做愛一直都是被動些,尤其無乜性經驗的女生,會覺得被動等同含蓄有矜持。當男伴要求你唔好成條死魚瞓喺度,自然會無從入手之餘,心又有點酸溜溜,唔知點做好。所以,相比問問題,男人應該教導女伴作合適的擺動,既可以令佢聽從你,又能學返一招半式下次用。當然,身為女生也可多學些技巧,主導性愛權

7. 我可唔可以中出?

7. 我可唔可以中出?

男人想中出有好多原因,但呢個問題應該早在愛愛前提出,而非大家交歡中途才提出,這樣子女生會覺得「肉隨枮板上」不受尊重!而且如果你們無懷孕計劃,這行為也太不負責任了!

LOAD MORE