盤點《果欄中的江湖大嫂》顏值高的女主角,香香公主、陳煒鬥「雷氣」!

年尾睇完大台劇巡禮,其中一套甚有印象的名為《果欄中的江湖大嫂》,大概講在油麻地果欄,潛藏各路英雄,當中的「大嫂」並非江湖話事人,而是新世代中一眾自強不息的女性,用女性power 做主導,感覺好似幾得意⋯⋯何況當中的幾位女主同女配,不論年輕或者有經歷的,都顏值甚高,先來盤點一下吧!

By COSMO

岑麗香

岑麗香

在劇中同黃浩然有感情線的香香,貴為公主派,即使婚後亦無損吸引力,今次行義氣仔女路線,唔知巴打們又岩唔岩睇呢?

江嘉敏

江嘉敏

自《親親我好媽》演江美儀女兒一角而冒起,榮升新一代仙氣女神,今次拍住香香,會被比下去還是可以搶鏡成功?

馮盈盈

馮盈盈

由港大校花變成港姐冠軍,自加入大台後一直做主持的盈盈,《果》可以說是首一次擔正做女主之一,能否更進一步,今鋪都幾緊要。

陳煒

陳煒

數完幾個年青,輪到有經驗的,第一個要講當然要女主角陳煒,煒哥由亞視過當大台,今年44歲依然勁睇得更不失霸氣,其實在《果》中,識睇一定睇煒哥。

樊奕敏

樊奕敏

在90年代參選港姐而加入大台的Amy姐,未去到女一位置的她約滿後北上發展,獲過演藝獎項!後期返回香港就加入亞洲亞洲,《女人多自在》算是較多人認識的節目,輾轉下又跳回大台,雖然多為配角,但行實力派的她勝在俾到演技觀眾而入屋!

LOAD MORE