倉底劇《波士早晨》新年有得睇!多產花旦李佳芯演齊姣花、律師衝視后

倉底劇《波士早晨》新年有得睇!多產花旦李佳芯演齊姣花、律師衝視后

一年一度的萬千星輝頒獎典禮,爭奪視帝視后,就將在今個月21日舉行,視后大熱之一的李佳芯(Ali),率先在有前哨戰之稱的「星和無綫電視大奬2017」中憑《踩過界》奪的視后獎項⋯⋯

By COSMO

剛來到2018 年,樂壇的數個成績表已派發,至於對大台的藝人來說,一年一度的萬千星輝頒獎典禮,爭奪視帝視后,就將在今個月21日舉行,視后大熱之一的李佳芯(Ali),率先在有前哨戰之稱的「星和無綫電視大奬2017」中憑《踩過界》奪的視后獎項⋯⋯
由離開有線,跟隨「余黨」過到大台,Ali都算平步青雲,話雖如此,但Ali亦是勤力仔,繼上年3部擔正的劇之後,今年繼續在3部都為重頭戲的劇集做女主之一!

《與諜同謀》@陳晞文

ali-best-actress
ali-best-actress

同羅嘉良有不少對手戲的Ali,在播出頭幾集,已遭到網民評論,被指「唔識做戲」,又為角色要扮老太浪費,唔知大家又點睇?

《踩過界》 @王勵凡(Never)

ali-best-actress
ali-best-actress

在14年的台慶劇《名門暗戰》中演岳華的情婦,與蔣太關菊英鬥過你死我活,為其建立了「姣花」的形象而令觀眾認識。 不過在《踩》中,最大挑戰的莫過於同王浩信在床上激戰,而蔡思貝在床下底聽實之外,Ali亦要床戰張振朗!也算是大突破吧!

《誇世代 》@尚可瑤

ali-best-actress
ali-best-actress

繼小三、姣花、扮老、媽媽、女強人、床戰之後,在今年的台慶劇《誇世代》就飾演有公主病的有錢女,醉酒打人太easy,其中最令人深刻的陳豪扮強姦Ali,又濕晒身咁;之後又同胡鴻鈞大玩SM扮「格雷」⋯⋯對Ali來說都應該幾大挑戰,觀眾都應該有驚喜,唔知又可唔可以令Ali成為影后?

上位最快花旦!李佳芯倉底劇《波士早晨》新年有得睇

據維基百科上的資料,此劇曾傳因「拍得太差」而被雪藏,播映無期。最後被安排於2018年2月12日播出,但從足本20集刪減至15集。

<波士早晨>陳慧珊在 TVB 最後一齣劇集

<波士早晨>由陳慧珊、黃智賢主演,而Ali與洪永城飾演情侶,大家覺得襯唔襯呢?

Tony 在 IG 留言說:2018第一個好消息,波士返嚟喇。波士早晨呢套都市喜劇終於決定會喺2月12號同大家見面,仲會陪大家過年,等到頸都長嘅各位,一定要睇呀。#點解Ben哥個樣變man左嘅 

#點解樊奕敏個樣變後生咗嘅

#點解佳芯嘅樣冇變過嘅 

#點解點解點解

Ali 接受訪問時說,希望觀眾不會嫌棄3年前的自己太幼嫩。

Ali與陳豪憑《誇世代》雙雙提名被視后和視帝,未知兩人能否成功跑出?

LOAD MORE